Лодка деколте – едно от най-елегантните деколтета за рокли

Давам ти темите като само с ключови думи  – ти избери подходящо заглавие и с търсачката по тях виж моделите 

При избора на модерни дамски дрехи всяка дама преценява модела, който й харесва, на първо място според материята и деколтето. Тук ще се спрем на историята на така нареченото лодка деколте и на това, какви са предимствата му.

 

рокля с лодка деколте

 

Сигурни сме, че това деколте има своите привърженици, тъй като изглежда добре и на блуза, и на тениска, и на рокля. Много дизайнери го предпочитат при създаването на модели на сватбени, вечерни и коктейлни рокли.

 

 

елегнтни дрехи с лодка деколте

 

Историята на деколтето, познато още и като „Сабрина“

Това привлекателно деколте придобива популярност след излизането на филма „Сабрина“ през 1954 г. В него играе чаровната Одри Хепбърн, която се появява с елегантна черна рокля с деколте тип лодка.

 

 

елегантна черна рокля с деколте тип лодка

 

Предимствата на лодка деколтето за корекция на части на фигурата

Важно за съвременната дамска мода е да се подберат модели, които подчертават предимствата на фигурата и скриват недостатъците.

Ако имате тесни рамене, тясно лице, малък бюст, с блуза или рокля с лодка деколте ще им придадете повече ширина и големина. А за дами с фигура триъгълник или с крушовидна фигура това деколте ще уравновеси ширината в долната част.

При дами с дълъг торс изборът на тоалет с лодка деколте е подходящ, тъй като така торът изглежда по-симетричен, създава се илюзия за по-малката му дължина, а същевременно се привлича вниманието към линията на раменете.

За всяка дама откриването на горната част на раменете и шията до ключиците е много привлекателно за другия пол. Същевременно зоната надолу остава закрита и това придава загадъчност. За ежедневието можете да изберете леко лодка деколте, което не открива горната част на раменете, а само ключиците. Роклята „Тюркоазен танц“ е с такова деколте, от карирана материя подходяща за ежедневни рокли, с много интересно шахматно завъртане на елементите.

 

Къса рокля с лодка деколте

 

С тоалет с лодка деколте парфюмът ви се носи свободно около вас

Всяка дама има своя любим парфюм. Важно е да го усетят и околните, за които той ще допълни впечатлението от нея. С лодка деколте оставяте парфюмираните части на шията свободни и парфюмът може да се носи свободно около вас. Това е също важен аксесоар, не само за официално мероприятие, но и всеки ден.

Блузи с лодка деколте за ежедневието

Изяществото на лодка деколтето украсява всяка блуза. Изберете мекотата на кадифе във винен цвят на блузата „Кадифено докосване“, за да сте впечатляващи, с фигура, обгърната от елегантна блуза, която сте съчетали с подходяща пола или панталон.

 

Блуза с лодка деколте

 

Както кадифето вече присъства не само в официалните тоалети, така и дантелата има своето място и в ежедневието. Потникът „Ладия“ е с дълбоко лодка деколте, от изящна черна дантела, универсална дреха за всякакви случаи. Този ефектен дантелен потник е подходящ за носене с поли и панталони през лятото, както и под сако в хладно време. Съчетайте го с официален панталон, за да сте официално елегантни.

 

потник без ръкави с лодка деколте

 

Рокля с лодка деколте за официален случай

Не случайно това деколте е предпочитано за официални рокли. Изберете рокля в черно, бяло или в наситен винен цвят. Моделът вталена рокля с лодка деколте „Мерло“ е от винено плетиво, изчистен, втален и изящен. С тази рокля с лодка деколте ще бъдете впечатляващи на всяко официално мероприятие.

Вталена рокля с лодка деколте

 

Съчетайте лодка деколтето с подходящо бижу

За всяко деколте има подходящи бижута. Когато се спрете на тоалет с лодка деколте, важно е да съчетаете с гердан от перли или от скъпоценни камъни. Още едно подходящо бижу за този вид деколте е дългата верижка, завършваща с обемен медальон.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани