Цветът на Pantone за 2024 г. и най-стилните начини да го носим

Институтът за цветове Pantone е основан през 1963 г. от Лорънс Хърбърт. Това е международна компания, която разработва и популяризира Pantone Matching System (PMS - система за стандартизиране на цветовете). PMS се използва от дизайнери, производители и печатари по целия свят. 

Днес Институтът Pantone е важен фактор в модната индустрия, тъй като разработва цветови схеми и гами, които се използват от дизайнери и производители за създаването на хармонични и привлекателни цветови комбинации.

 

 Институтът Pantone

 

Мек прасковен цвят - цвета на 2024-та година

Всяка година институтът Pantone обявява цвят на годината. Това е цветът, който според института ще бъде най-влиятелен през следващата година. Цветът на годината за 2024 г. е Peach Fuzz - мек, прасковен цвят, който е израз на топлина, състрадание и човешка връзка.

 

Peach Fuzz - мек, прасковен цвят

 

Прасковеният цвят е свързан с природата и плодородието. Той е символ на надежда и оптимизъм, и вдъхновява чувство на радост и щастие.

„Peach Fuzz е цвят, който ни прегръща и ни дава усещане за комфорт и сигурност“, казва изпълнителният директор на Pantone Color Institute. „Той е приятен и успокояващ, и в същото време е и енергичен и жизнен.“

 

 цвета на 2024-та година

 

Как да носите дрехи в цвят праскова

Прасковеният цвят е универсален и може да се носи по различни начини. Той е чудесен избор за ежедневни дрехи, както и за специални поводи.

  • За ежедневни дрехи

 Peach Fuzz може да се носи в комбинация с други неутрални цветове, като бяло, черно или сиво. Той също така може да се комбинира с други ярки цветове, за да създадете по-смел външен вид.

 

дрехи в прасковен цвят

 

  • За специални поводи

 Peach Fuzz може да се носи в комбинация с черни или сиви дрехи, за да създадете елегантен външен вид. Той също така може да се носи самостоятелно, за да създадете по-запомнящ се ефект.

 

дрехи в цвят праскова

 

Цветът Peach Fuzz е нюанс, който има блед розов оттенък, като нежен плод праскова. Този цвят е свеж, нежен и идеален за пролет и лятото. Ето няколко идеи как да носите дрехи в цвят Peach Fuzz: 

  • Рокля или туника

Изберете рокля или туника в цвят Peach Fuzz за стилно и леко облекло по време на топлите пролетни дни. Този цвят е особено подходящ за дрехи с леки и прозрачни материи.

 

туника в цвят Peach Fuzz

 

  • Топ или блуза

Комбинирайте топ или блуза в цвят Peach Fuzz с дънки, шорти или пола за удобен и свеж външен вид. Този цвят се съчетава добре с неутрални цветове като бяло, беж и светлосиньо.

  • Панталони или пола

Ако искате да създадете цялостен образ в цвят Peach Fuzz, изберете панталони или пола в този цвят. Комбинирайте ги с топ в по-свеж или контрастен цвят за балансиран и елегантен вид.

 

Как да носите дрехи в цвят праскова

 

  • Аксесоари в цвят Peach Fuzz

Добавете цвят към визията си чрез аксесоари като шалове, чанти, обеци или обувки в цвят Peach Fuzz. Те могат да бъдат стилен акцент към по-неутрални дрехи.

  • Комбинирани палитри

Експериментирайте с комбинации от цветове, които се допълват добре с цвят Peach Fuzz. Например, комбинирайте го с бледо синьо, мента или светлосиво за освежаващ и хармоничен облик.

 

комбиниране на дрехи в цвят Peach Fuzz

 

  • Принтове и десени

Ако предпочитате дрехи с принтове, изберете тениски, рокли или блузи с десени, които включват цвят Peach Fuzz. Флорални, геометрични или абстрактни принтове могат да придадат уникален характер на вашата визия.

  • Спортен и лежерен стил

Ако търсите комфортен и спортен стил, изберете тениски, суитшърти или спортни облекла в цвят Peach Fuzz, които съчетават комфорт с модерен дизайн.

 

дрехи в цвят Peach Fuzz

 

Не забравяйте, че най-важното е да се чувствате уверени и удовлетворени с визията си. Играйте с цветовете и стиловете, за да създадете облик, който отразява вашата индивидуалност и настроение.

 


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани