La La Land е силно прехвален

La La Land е силно прехвален - тема в блога на Twelve O'clock

Всяка година има един филм, за който се преувеличава толкова много, че на финала няма начин да не получи вниманието, както и необходимото признание от критиците. Титлата за най-прехвалвана лента за тази година ще бъде "La La Land". Същият вече прибра в торбата "Златен глобус", "SAG Award", изборът на критиците и дори BAFTA. Следващата спирка ще бъдат наградите Оскар, където La La Land ще се бори със зъби и нокти, наслаждавайки се на рекордните 14 номиниации (изравнявайки се с Титаник). И това няма да е всичко, до този момент всички са полудели от лентата, наричат я "шедьовър", "сензация", "мюзикълът на века" и още много други. Наистина ли е толкова добър?

La La Land е силно прехвален - тема в блога на Twelve O'clock

Според критиците (и по-точно един ограничен кръг от тях), както и огромна част от аудиторията, подкрепяни от доста пиперливи езици на блогъри, този филм и силно прехвален. Първо е абсурдно всяко действие да се разбива моментално в песен, самите песни също не са нещо особено и бързо се забравят, както и дори не ни мотивират да започнем да ги търсим в интернет, за да ги сваляме. Дори феновете пък са забелязали, че Гослинг и Стоун не могат да пеят, нито да танцуват (това не е успяло да избяга на мнозина).

La La Land е силно прехвален - тема в блога на Twelve O'clock

Да не забравяме, че мнозина са обидени от факта, че повечето джаз музиканти са цветнокожи, докато белият мъж се опитва да преследва тяхната кариера и накрая се оказва, че същите продават своя собствен жанр. Друг пък казва, че за филм, който се развива в Лос Анджелис няма нито един гей. И накрая се оказва, че филмът е на първо място в Холивуд, защото никой не обича повече историите за себе си, отколкото самия Холивуд. 

Снимки: Vogue


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани