Значението на облеклото при дистанционна работа от вкъщи

В настоящата пандемична обстановка много хора работят от къщи. Офисът у дома е на две крачки, в другата стая или дори в стаята ви. За да можете да работите организирано и да не губите време в разтакавания и чести почивки, важно е да си определите работно време и да се облечете макар и не съвсем официално, но спретнато и удобно. Така ще разграничите времето за прекарване на почивка и отпускане у дома от времето, което прекарвате в работа, макар и да сте пак у дома си.

облекло за дистанционна работа от вкъщи 

Нека дневното ви разписание включва работни часове

Важно е да не нарушавате работния ритъм, който сте спазвали до сега. Ставайте в същото време, измийте се, вземете си душ, закусете и изпийте кафето. Можете да си оставите и малко свободно време след това за почивка на балкона или за разходка в двора, ако имате такъв.

След това започва работното време. Съсредоточете се върху задачите си, работете до обичайната пауза за кафе, след това до обедната почивка и т.н. до вечерта.

 Дрехи за домашния офис

Дрехите за домашния офис – удобни, но не прекалено домашни

Колкото и да се изкушавате да работите по пижама, не го правете. Не обличайте и анцуга – обичайното облекло за почивните дни.

Облечете риза и панталон, или рокля. Можете да облечете дрехите, с които ходите на работа. Ако гардеробът ви не е обновяван наскоро, купете си нов от вашия онлайн магазин.

Много удобен е гащеризонът „Протокол“ от кариран плат, със заоблено деколте с ревери и с гол гръб. Ако у дома ви е доста топло, той е подходящ за домашния офис.

Елегантен гащеризон

За по-хладен домашен офис изберете вълнения панталон „Меланж“, със сатенени кантове и закопчаване отстрани.

Силно втален панталон

За дамите, които предпочитат полите, разкроената черна пола „Класик“ е подходящ модел. Ако предпочитате вталена пола, „Класик“ има и такъв вариант.

 Елегантна вталена права пола

Ако имате онлайн разговори с партньори и клиенти

Ако провеждате онлайн срещи и разговори с клиенти от домашния офис, важно е да сте в делово облекло. Така показвате професионално отношение към работата и към другите. Можете да си позволите неофициален панталон, но задължително трябва да сте с риза и сако. А ако ви виждат в цял ръст, трябва да сте в пълно делово облекло и с делови стил обувки.

Елегантното сако „Тройна катарама“ в черно, със сиви ивици, можете да допълните с пола „Тройна катарама“ за пълен делови костюм.

вталено сако

Елегантност излъчва и черното сако „Елеганца“, което е от сатен и с дантелени ревери.

Класическо черно сако

За по-цветен вариант е сакото в бордо „Златист колан“, с красиво разкрояване от талията надолу, допълнено със златист ширит на талията.

женствено сако

Можете да предпочетете и някоя от вашите официални рокли, която подхожда за делово облекло. Ако искате да добавите такава рокля към гардероба си, ви препоръчваме „Топло“ – вталена рокля от плетиво, с изчистен модел, със златист цип на гърба.

„Топло“ – вталена рокля

 

Подредете работния кът

Ако имате стая, която постоянно ползвате като офис, ще ви е лесно. Ако сте приспособили бюро или маса за офис ъгъл, подредете всички необходими принадлежности, справочници, документи и други, за да ви бъдат подръка.

По възможност отделете офис площта с параван. Така ще ви бъде по-удобно да се изолирате.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани