Как да съчетаваме потник, риза и туника с принт

На всички дами е известно правилото за съчетаване на блуза с принт само с едноцветни поли или панталони, или на рокля с принт само с едноцветни сака.

Но това е скучно, а модата не търпи скука. Затова една от новите тенденции е съчетаването на различни принтове. Представете си комбинация от пола с принт и блуза с друг принт. Не е толкова необичайно. Но и при съчетаването на принтовете има правила.

 

Старайте се принтовете да са в една и съща цветова гама

При преобладаващ един основен цвят двете дрехи ще се съчетаят по привлекателен начин. Много удачно е съчетаването на принтове на цветя. Потникът „Палитра“ е с преобладаващо бяло и лилаво. Съчетайте с пола или панталон на цветя с преобладаващо бяло или лилаво.

 

 Потник „Палитра“

 

Съчетавайте еднородни принтове

По-удачно е да съчетаете цветя с цветя, каре с каре, райе с райе, геометрични фигури с геометрични фигури.

Карираната риза „Релакс“ в червената гама е чудесен избор на спортна риза за ежедневието.

 

Карирана риза „Релакс“

 

Класическото съчетание е да изберете дреха, в която присъства някой от нюансите на карето. Нашето предложение са късите панталони „Небосклон“ ,които са с лека ориенталска закачка, носещи синьо морско настроение.

 

 къси панталони „Небосклон“

 

Ако обаче търсите нещо по-нестандартно - изберете пола или панталон отново с принт каре, което може да бъде по-дребно или по-едро, а цветовата гама да е контрастна.

 

Потникът с гол гръб „Лято“ е с красив флорален принт в бежови тонове. Правилото е да се съчетава отново с едноцветно облекло в контраст или същата цветова гама.

 

Потник с гол гръб „Лято“

 

Ние ще ви предложим комбинация с черен клин "Дарлинг" - класически клин дължина 7/8, разнообразен с бордюр от черна дантела.

 

черен клин "Дарлинг"

 

За по-нестандартни решения - съчетаване на принтове - помнете, че трябва да комбинирате отново с флорален принт. Може да съчетаете дрехи в една цветова гама, но с различен размер на фигурите, за да получи контраст.

 

съчетаване на принтове

 

Съчетаването на черно-бели принтове е също удачно. Заложете на удобството и оригиналността на туниката „Орхидеен цвят“ с горна част в черно-бял цветен принт.

 

туниката „Орхидеен цвят“

 

Класическият избор е да я съчетаете с бял клин "Дарлинг" - клин с дължина 7/8, който е декориран с бяла дантела. Бялата панделка на туниката и белия цвят на клина съчетават двете облекла в един завършен тоалет, подходящ със своето удобство за ежедневието.

 

бял клин "Дарлинг"

 

Ако заложите на нестандартно решение - отново не забравяйте да присъства контраста в цветовете на двете части на облеклото.

 

 дрехи с принт

 

Комбинирайте принтове с контрастни основни цветове

Ако полата е с основен черен цвят смесен с бяло, много ефектно е съчетаването с блуза в черно и бяло, в която основният цвят е белият.

Модерни дамски дрехи се предлагат в основните цветови комбинации, така че няма да е трудно да подберете две дрехи, които да съчетаете в оригинален тоалет.

 

Комбинация от принтове от един вид, но с различни размери

Това е още едно правило в съвременните модни тенденции, които отдават голямо значение на съчетаването на принтове.

Ако полата или панталонът са със ситен принт, съчетайте с потник, блуза или риза с едър принт.

 

потник с принт

 

Съчетаването на едър и ситен принт важи и за роклите и саката или горниците - блуза, лятно сако или дори шал – на дребни сини цветя на бял фон.

 

Как да комбинирате животинските принтове

Ако леопардовият принт ви е любим, помислете с какъв друг принт да го съчетаете. Най-удачно е другата дреха да е с принт на точки. Но всъщност всяка комбинация, която ви допадне, е удачна. Доверете се на усета си.

В заключение ще кажем, че горепосочените правила са ориентировъчни, но не е задължително да се придържате само към тях. Усетът ще ви подскаже кога две съчетания на принтове са удачни. Важното е да са съчетани цветово и да образуват едно цяло, което впечатлява по приятен начин.

 

 


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани