Съвети на стилиста - какво облекло да избират дами със закръглена фигура

Дамите със заоблени фигури знаят основните правила, с които да не подчертават заобленостите. Някои правила наистина са подходящи, но както ще видим, други ограничения, наложени с годините, могат да се отхвърлят. Това е добра новина за всички жени, които искат да разширят възможностите за шопинг на модерни дамски дрехи.

 

 дрехи за пълни жени

 

Избягване на силно вталени дрехи – рокли, поли, блузи

Това всеизвестно правило има своите основания, тъй като подчертаването на заобленостите не е комплимент за фигурата. Съгласни сме с него и го препоръчваме на пълничките дами. 

Хоризонтално райе и едро каре – да или не?

Всеизвестно е, че вертикалното райе издължава, а хоризонталното скъсява. Това е важно, ако сте с по-нисък ръст – трябва да избягвате дрехи на хоризонтално райе. Но не се поддавайте на мита, че за закръглени дами хоризонталното райе също е неподходящо. Това означава, че ако имате закръглен ханш, не е задължително да се лишите от рокля на хоризонтално райе. Важно е роклята да не е силно вталена и райето да не е едро.

Избирайте принтове с по-дребни фигури

Десените с едри фигури, създават визуалното усещане за по-голям обем. Ето защо принтовете с по-дребни фигурки са по-подходящи за пълните дами. Разкроените туники с или без колан над талията, прикриват формите и добавят удобство и свобода на движенията. Препоръчваме ви туника „Лила“ - асиметричен разкроен модел с принт на малки пеперудки. Съчетайте я с подходяща пола или панталон и бъдете уникални и красиви.

 

разкроена туника

 

Правилото за свободната кройка важи и за едрото каре – просто изберете рокля или пола, която да е по ваш размер, дори леко свободна. Асиметричният подгъв ще раздвижи“ модела и е допълнително предимство – затова изберете полата „Асиметрия“ от неярък, но много атрактивен цветово кариран плат.

 

 полата „Асиметрия“

Тъмните цветове правят фигурата по-стройна

Съгласни сме с това правило, но не съвсем. Лятото е почти на прага, време е за повече светлина и в новите дамски дрехи.

Ако ви харесва рокля в пастелни тонове, купете я. Не робувайте на митовете, че трябва да носите само тъмно.

И все пак тъмният цвят е много подходящ за официални случаи. За тях препоръчваме дантелената блуза „Африка“. Тя е от черна дантела, с асиметричен подгъв.

 

 блуза „Африка“

 

Избягвайте рокли и поли с тъмен бордюр

Тъмният бордюр „отнема“ малко във вертикалата и затова фигурата ще изглежда по-къса и по-заоблена.

И обратното, ако носите пола или рокля със светъл бордюр, това ще „добави“ към височината и ще прикрие заобленостите.

 

Избирайте рокли с вертикални платки

Вертикалните платки издължават, както всички вертикални акценти. Те визуално „стесняват“ фигурата и прикриват излишните закръглености.

Много красив е моделът на светлосинята рокля „V” с черни акценти на деколтето и ръкавите и черна вертикална платка отляво. Това е рокля, много подходяща и за офиса.

 

рокля „V”

 

Елегантната рокля „Цикламен кант“ е в черно, с вертикална цикламена платка отдясно. Тя е подходяща и за ежедневието, и е чудесен избор за официални случаи.

 

 рокля „Цикламен кант“

Какви обувки да носите, ако краката ви са пълнички

Освен избягването на къси рокли и поли, с които ще подчертаете заоблените крака, трябва да сте внимателни и в избора на обувки. Основно правило е да носите чорапогащи и обувки в един цвят. Така краката се издължават визуално. А най-подходящи за прикриване на закръглени крака са обувките в телесен цвят.

 

Изборът на дрехи е едно от удоволствията за всички дами. Отдайте му се в онлайн магазина на Модна къща Twelve O’Clock – ще намерите своите модели за новия сезон тук.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани