Винаги стилни и красиви - в офиса или у дома с малко усилия

 

Деловото облекло се подчинява на донякъде строги правила. Изчистените модели и сдържаната палитра от цветове са задължителни. Ако организирате облеклото си така, че бързо да подбирате ансамбъла за деня, винаги ще имате готови решения, с които ще излъчвате делови вид и стил. 

делово облекло за офиса

снимка: https://www.indianweekender.co.nz

 

Ако работите от дома, знайте, че тайната в успешния и ползотворен ден е да се обличате в къщи така, както бихте излезли навън, за да отидете на работа. Не се размотавайте по пижама или халат, оставете домашните дрехи за вечерта и седнете зад бюрото с облеклото, което ще ви накара да се почувствате така, сякаш сте в офиса сред колеги и клиенти.

Повярвайте, тази малка стъпка ще донесе промяна в съзнанието ви, нагласата ви за работа и ще бъдете много по-продуктивни!

Така че днес ще говорим за деловото облекло с уговорката, че то може да ви вдъхнови да бъдете по-успешни в задълженията си - без значение дали работите от дома или в офиса.

Подреждането е ключът към организираността на деловия гардероб

Може да отделите цял свободен ден на подреждането на гардероба, но ще се уверите, че си струва. Можете да подредите първо ризите, после саката, след това полите, и накрая панталоните. Другият начин на подреждане е да поставите блузата и полата, които съчетавате в ансамбъл, една до друга, да поставите закачалката с костюма до блузата, с която го обличате, и т.н. Отделно подредете ежедневни рокли за разходки с приятелки и други дрехи за свободното време.

Следете прогнозата за времето, за да смените плана за облеклото и обувките, ако се налага

Можете да си подредите бизнес тоалетите за петте дни, за да ви е по-лесно. Но ако днес прогнозата обещава сняг за утре, а сте планирали леко облекло и обувки, а не боти, сутринта ще ви е трудно да направите промени.

Важно е да следите прогнозата всеки ден, например с приложението на смартфона ви. И за всеки случай си подгответе и резервни варианти за снежно или дъждовно време, или ако времето се е задържало студено, имайте като резервен план и лек тоалет, в случай че неочаквано температурите скочат с доста градуси нагоре. 

Неутралните цветове са безпогрешен избор за деловото облекло

Обърнете внимание колко често модните икони използват обувки в цвят нюд, или телесен цвят. Освен това те не залагат на ярки цветове на дамски дрехи. Последвайте примера им.

Освен традиционните съчетания на бяло и черно в деловото облекло присъства и тъмносиньото. Освежено със сиви акценти на ръкавите, то ще ви допадне в модела вталена рокля „Бизнес стюардеса“ - изчистена рокля, удобна и лесно комбинираща се със сако.

 

вталена рокля „Бизнес стюардеса“

 

Гълъбовият цвят е също към неутралната гама. Препоръчваме ви роклята „Гълъб“ с черно коланче, което е единственият акцент, и с удобна ширина на разкроената пола. 

 

елегантна разкроена рокля

 

Ризите – не само едноцветни или на райета, но и на точки

Купувайки дамски ризи онлайн, всяка дама търси предимно едноцветни модели за допълнение към деловия си гардероб. Друг изпитан десен е райето. Но за дамите можем да разширим обхвата на десени, като добавим и материи на точки.

Актуални са и едноцветните ризи, които се комбинират лесно. Изберете не само традиционен цвят – бял или черен, но и гълъбов или лилав. Ризата „Люляк“ с класически модел е удобна и се комбинира лесно с черни поли и панталони.

 

класическа вталена риза

 

Лилавата риза на бели точки с буфан ръкави „Дъжд от точки“ е много красиво допълнение към вталена пола или панталон. С тази блуза, с панделка на деколтето, ще излъчвате женственост и оригиналност. 

 

риза з буфан ръкав

 

Отделете достатъчно внимание на избора на обувки, аксесоари и бельо

Добре съчетаните обувки, за предпочитане в неутрален цвят, а защо не и в контрастен на тоалета, допълват цялостната визия. Аксесоарите за деловия вид трябва да са минимални, или да няма аксесоари.

Не забравяйте, че бельото също е много важно. Ако дрехите ви са по тялото, не обличайте бельо, което се очертава ясно под тях.

Малко повече време, няколко часа на седмица през почивните дни, са достатъчни за подготвяне на гардероба за следващите пет работни дни. Добре е да предвидите и един-два резервни варианти на тоалети. А когато установите, че е време за купуване на още дрехи за деловото ежедневие, посетете онлайн магазина на Модна къща Twelve O’Clock.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани