Как да изберем подходяща дреха за издължаване на фигурата

Дрехите не само разхубавяват дамите, те прикриват редица дребни недостатъци и изтъкват женствеността, особено когато носите подходящите ежедневни рокли. Нашите съвети ще ви помогнат да подберете правилните модели за издължаване на фигурата ви, както и да знаете с какво трябва да се съобразявате, когато купувате дрехи за новия сезон.

 

Дрехи на вертикални райета за визуално издължаване на фигурата

Вертикалните райета издължават фигурата и прикриват коремчето. Роклята на райета можете да съчетаете с едноцветно сако или жилетка.

А ако все пак предпочитате едноцветни рокли, можете да изберете компромисен вариант – оригинален модел от Модна къща Twelve O’Clock. Това е рокля с вертикален кант в контрастен цвят отстрани. Роклята „Цикламен кант“ е в черно, а вмъкнатият вертикален кант в цикламено от дясната страна добавя свежест и допринася за издължаване на линията на фигурата, скривайки заобленото коремче.

 

рокля за издължаване на фигурата

 

Акцентирайте бюста с V-образно деколте

Това деколте е много подходящо за подчертаване на красивия бюст и така коремчето остава незабелязано. Дълбокото V-образно деколте е особено подходящо при модели на официални рокли. Препоръчваме ви роклята „Мастило“ - с триъгълни чашки на предницата на горната част и гол гръб, подходящ тоалет за вечерни мероприятия.

 

рокля с V-образно деколте

 

Разкроена от линията на бюста туника

За ежедневието туниката е много удобна. Моделите с разкрояване, особено от линията на бюста, скриват всички заоблености надолу.

Имаме няколко красиви предложения на такива модели туники. Първият е разкроена туника „Цветни воали“ - модел тип риза, в тъмносиньо в горната част, с разкрояване на долната част на щампа в тъмносиньо и бяло.

 

разкроена туника „Цветни воали“

 

Много настроение носи туниката „Сурикати“, с атрактивна щампа дала името на модела, с освежаващо жълто коланче, под което започва разкрояването.

 

туника „Сурикати“

 

За официални случаи съчетайте дантелената туника „Ирис“ в черно, с разкрояване от талията надолу, с черна пола или панталон.

 

дантелена черна туника

 

 

Дрехи без вталяване и без подчертаване на талията с колан

Коланът подчертава не само талията, а и заобленостите около и под нея. Затова избягвайте коланите. Вталените рокли също няма да бъдат комплимент за фигурата ви. Правият и трапецовидният силует са най-подходящи за скриване на заоблеността на корема. Още една кройка, която горещо препоръчваме, е рокля или жилетка със загръщане на предниците.

Жилетката „Сърца“ е с много интересна щампа на сърца, по-къса в предната част и по-дълга отзад. Моделът е с коланче, но по-добре е да носите жилетката без него, свободно пусната над полата или панталона.

 

 жилетка с колан

 

Внимателно подбирайте материите за дрехите си

Материите на дрехите, които трябва да прикриват коремчето, не трябва да прилепват и очертават ясно линиите на фигурата. Избягвайте материи с ламе – те също не допринасят за впечатление за стройност.

 

Свободната кройка, разкрояването и вертикалните линии са най-подходящи

За да се чувствате добре, да не се притеснявате заради заобленото коремче, разчитайте на свободната кройка, разкрояване от талията или от линията на бюста. Дрехите на вертикални,  за предпочитане не едри райета също са „вашите“ сполучливи решения.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани