Актуализирайте гардероба си с панталон с висока талия

Високата талия си остава актуална като акцент в дамска мода сезон след сезон. Това има много големи предимства за дамите, които могат да оценят какво ще допринесат дамски дрехи с висока талия за цялостния им вид и излъчване.

панталон с висока талия

Каква е историята на талията в дамските дрехи

Тази история е дълга, но през нея е имало и периоди на забвение, не само на популярност за високата талия, докато тя заеме достойно място като един от ефектите за издължаване на фигурата.

Да си спомним първо облеклото на древните египтянки, с препасване под линията на гърдите. След това в Средновековието талията, която добива популярност, е ниската. В края на 16 век, при царуването на британската кралица Елизабет Първа, талията се оформя на естественото си място, но поради острите краища на горната част и широката пола се постига издължаване на торса, а краката изглеждат по-къси. Това не е ефект, който прави комплимент на дамската фигура.

Слава богу, през 17 век започва повдигане на талията над естественото й място. Полата също е широка, набрана, което дава впечатление за масивност. И този ефект не е комплимент за съвременните дами.

До края на 18 век талията се подчертава от корсет. След това постепенно започва разчупване на каноните. В началото на 19 век талията започва от линията на гърдите и полата пада на меки гънки, без да е излишно разширена от конструкции под нея. Този силует се харесва, той подчертава женствеността и придава по-голяма стройност и издълженост. Затова от десетилетия високата талия има своето място като един от оригиналните начини на решение на тоалета.

Панталоните с висока талия през настоящия сезон

Този сезон имате възможност за избор. На мода са както вталените панталони с висока талия, така и широките торбести панталони с вдигната талия, наречени „paperbag”. В горната си част те са с кройка подобна на тази на торба, набрана в горната част, което е дало името на модела. Наборът се постига или с широк колан, или с панделки.

Популярността на тези модели се дължи на факта, че прикриват заоблеността на корема. Да добавим отново издължаващия ефект и е ясно, че този модел има много привърженички, които търсят подходящи дрехи за сезона в съвременен онлайн магазин.

Моделът „paperbag” е по-разкован, затова някои дами биха предпочели класическата кройка. Едното предложение е панталон от колекцията на Модна къща Twelve O’Clock в класическо черно, с висока талия, в ретро стил, който носи и подходящото име „Панталон висока талия“.

панталон с висока талия

За дамите, които предпочитат разкрояването в модерни дамски дрехи, по-конкретно в панталона, препоръчваме модела разкроен панталон „Трапец“. Той е също в черен цвят, от ленена материя, и е подходящ за топлия сезон. Кройката е силно разкроена, така че това е дреха като пола-панталон, много удобна и същевременно ефектна, в съчетание с бяла блуза с широки ръкави или оформени като крилца.

 разкроен панталон с висока талия

Как да не разваляте ефекта от високата талия

За да може тази особеност на модела да изпъкне и да създаде необходимото впечатление, тя в никакъв случай не трябва да се покрива. Това означава, че не трябва да носите комбинацията от риза и панталон с връхна дреха, например сако, когато сте на работа или на официално мероприятие. Заложете на късо яке или болеро.

Допълнете с обувки на висок ток за допълнително издължаване и женственост. Можете да съчетаете и с кецове или спортни обувки за ежедневно носене.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани