Рокля с трапецовидна кройка – универсална и подходяща за всяка дама

Както за ежедневието, така и за официални рокли дамите се изкушават да търсят нестандартни кройки и елементи, за да създадат по-привлекателен образ. Подценявате ли универсалните кройки, сред които е трапецовидната, много подходяща за всяка дама и използвана редовно от дизайнерите на дамска мода?

 рокля с трапецовидна кройка

Материите, подходящи за трапецовидни рокли

Материите, които се използват за трапецовидни рокли, присъстващи в ревютата на модели за следващия сезон, са различни.

С плътната материя се подчертава трапецовидният силует.

За ежедневието ще намерите и модели от тънки материи, с волани и набори над линията на подгъва, които подчертават ширината на долната част.

За официалните модели материите се комбинират с дантелени платки или ръкави и яка в контрастен на основната материя цвят, също от дантела или от друга лека материя.

Трапецовидната рокля е удобна за ежедневно носене

Време е да се обърнете към нея, за официален тоалет, за рокля за ежедневието. Тя се спуска надолу, прикривайки линиите на тялото, а от друга страна, не разширява прекалено. Свободата на движенията я прави подходяща за ежедневно носене. Изберете от асортимента във вашия бутик за рокли нов тоалет – рокля с трапецовидна линия.

Не само едноцветни, но и материи на принтове

Принтовете, традиционно присъстващи в гардероба от модерни дамски дрехи, като точки, карета, цветя, се използват и за трапецовидните рокли в новите модни колекции. Изборът зависи от предпочитанията. И тук ще напомним, че за по-закръглени дами са подходящи принтовете на дребни фигури.

Трапецовидна рокля, която лесно се трансформира в друга кройка

Освен семплата трапецовидна кройка можете да намерите и интересни решения с допълнителни разширяващи платки. Моделът къса рокля „Дижон“ е в универсален горчичен цвят, с вертикални платки от двете страни. Така ще имате рокля три в едно – можете да я носите като трапецовидна или като вталена - използвайте колан за подчертаване на талията, или да използвате само едната вертикална платка за асиметрично разширяване, а другата да приберете.

 къса рокля „Дижон“

Официалният тоалет с трапецовидна кройка ще бъде хит през 2020-2021 г.

За предстоящите две години дизайнерите са обърнали внимание на трапецовидните рокли, които ще присъстват като актуални решения за дамски облекла.

Трапецовидният силует може да се постигне със солей, който е традиционен елемент в официалните дамски тоалети. Моделът ефирна рокля „Солей“ на Модна къща Twelve O’Clock е в пастелен цвят, с дантелена платка в горната част, под която започва солеят. Това е много ефектна официална рокля.

 ефирна рокля „Солей“

Каква е предпочитаната дължина за трапецовидната рокля

По принцип моделите на трапецовидни рокли, които предлагат водещите дизайнери, са с различни дължини – от много къси, тип туника, до макси дължина. За отпуската можете да заложите на къса трапецовидна рокля, която е удобна, особено за топлия сезон. Туниката „Бонбонена яка“ е спортен модел, с освежаващи яка и къси ръкави в бонбонен цвят. За по-хладните дни късата трапецовидна рокля-туника се комбинира чудесно с панталон или клин.

 спортна туника

Средната дължина е за предпочитане, тъй като е универсална – подходяща за всяка възраст и за всяка фигура. А дамите, чийто стил се основава на макси дължина на тоалетите, спокойно могат да допълнят гардероба си с макси трапецовидна рокля.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани