Рокля до коляното за дами на средна възраст

Дължината около коляното е универсална. Роклята с тази дължина е по-удобна от мини роклята, която е най-подходяща за млади момичета. Тя не е задължаваща като тоалета с макси дължина – обикновено дължината макси се свързва с официални рокли. Затова ще я препоръчаме на дамите на средна възраст.

Заложете на изпитаните цветови съчетания

Предимството на зрелите дами е в това, че знаят силата на стилните цветови съчетания и ги използват в гардероба си. Тук няма да даваме примери за съчетаване на черно и бяло или тъмносиньо и бяло. Много красиво е съчетанието на сиво и розово. Ще го намерите в елегантния модел рокля „Бонбонена яка“, с ефектно гарниране на сивата рокля с розова яка, веревни акценти в стил джобове и долен бордюр.

елегантна рокля за дами над 40

Синьо за офиса

Черно и бяло не е единствената стилна комбинация за офиса. Заложете на синьо, с модела рокля до коляното „Небесен силует“ - със семпла кройка и акцент коланче с метална катарама.

https://twelveoclock.bg/collections/rokli/products/roklya-nebesen-siluet

Модното съчетание на рокля, обувки и чанта в един и същ цвят е много подходящо

Напоследък е много модно всички елементи на тоалета – рокля, обувки и чанта, да са в един и същи цвят. Това е много стилно, особено за средната възраст, когато излъчването на стилност е много важно за допълване на тоалета.

Дължината малко под коляното за закръглени дами

Роклята, чиято долна част закрива коляното, издължава визуално фигурата. Тази дължина е по-подходяща от дължината до средата на прасеца, която ще направи краката да изглеждат по-пълни. Изберете рокля с дължина малко под коляното, ако имате закръглени крака.

Тъмните цветове също помагат за издължаващ ефект – като в роклята „Палитра“ в черно на малки бели точки. Още едно предимство на този модел е цветният бордюр в долната част, който освежава по ефектен начин.

Рокля до коляното

Вталена рокля с дължина около коляното

Тази кройка е подходяща и за зрели дами, но при условие че са със стройна фигура, без закръглености. Не избирайте материя на едър принт, това е по-привличащо вниманието, обикновено принтовете са в ярки цветове. Изборът ви трябва да се придържа не само към умерената дължина, но и към умереност в цветовете и фигурите на плата.

Рокля с разкроена пола, пола с чупки или пола тип балон

Ето още една кройка, която прави комплимент на дамите със стройна фигура. Полата тип балон на роклята „Градински облак“ добавя обем в долната част, а дължината е малко над коляното. Моделът е чудесен за лятото – с принта на бял фон и презрамките в горната част.

рокля тип корсет

Много удобна е роклята с предно закопчаване „Глухарче“. Тя е с вталена горна част с ревери, а долната част се разширява с чупки от талията. Принтът на глухарчета в долната част е в ненатрапващи се цветове и добавя към ефектността на роклята.

рокля с предно закопчаване

Аксесоарите към роклята

Подберете аксесоарите в зависимост от модела. Във всеки бутик за рокли ще намерите права рокля с дължина около коляното – това е класическа кройка, която е подходяща за работа като офис облекло. Изчистеният модел обувки и малки бижута ще я допълнят отлично. За допълване към вечерна рокля с права кройка също заложете на малки бижута, сменете обувките с официални обувки с висок ток. Постарайте се да внесете асиметрия с бижу или шал – така ще постигнете по-ефектен вид.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани