Как да подберете правилната материя според модела на дългата рокля

Дългата рокля е не само изискан вечерен тоалет, който ще намерите в предпочитания онлайн магазин. Тя е подходяща и за всекидневието, особено през лятото. Има различни кройки на дълги рокли, които са актуални днес. За да може кройката да се превърне в красива дълга рокля – бижу, тя трябва да се изпълни от подходяща материя. Тук ще направим преглед на основните модели и кои материи са подходящи за всеки от тях.

Дълга рокля с набор, драперии, чупки

Това е най-женственият модел, предпочитан от много дами. Тези със стройна фигура могат да избират и по-набрани рокли. А за по-закръглените препоръчваме дълга рокля с чупки от талията надолу. За да пада плавно набраната част и чупките да не стърчат, изберете меки материи като шифон или сатен.

Много стилна и привлекателна е роклята „Дневен романс“, от шифон, с флорални мотиви. Наборът в долната част е лек, затова подхожда на всякаква фигура.

 

роклята „Дневен романс“

 

Лятната рокля с презрамки

Този модел е много практичен и удобен за ежедневни рокли, когато е изпълнен от естествен плат. За да се чувствате удобно в горещините, изберете естествена материя като памук или лен.

Вталената рокля от трико

Роклята, която е по тялото, подхожда за стройни фигури. Моделът дълга рокля „Маслени цветя“ е ушит е от трико, което не се мачка, и е практичен както за ежедневието, така и за пътувания. Цепката отстрани дава свобода на движенията, а по желание можете да подчертаете талията с коланче. Много ефектен е бордюрът на цветя в долната част.

 

Дълга рокля "Маслени цветя"

 

Официалната дълга рокля

За тържествени случаи подхождат материи като коприна, дантела, шифон. Те придават бляскавост, падат меко и придават очарование дори на семплите модели.

Когато съчетаете ефектна материя с ефектни елементи в модела, ще получите различни варианти на официални рокли. Предлагаме ви един такъв вариант – с асиметрично решение на горната част в шифонената рокля „Сапфирени рози“. Роклята е с една презрамка, която е оформена като панделка.

 

шифонената рокля „Сапфирени рози“

 

За официална рокля препоръчваме и така наречения гръцки стил – с чупки в предната част, висока талия, която се подчертава с широк колан.

Рокля със загръщане

Този модел е много удобен, напомня халат, но красивата материя и подчертаването на талията, най-често с широк колан, го превръщат в ефектна рокля, която да носите като официална. И за роклите със загръщане са подходящи меките материи като сатен, коприна, шифон. Предницата може да е с асиметрично оформена долна част на загръщането, което прави модела по-ефектен.

Съчетаване на едноцветна горна част с пола на принт, каре, точки, райета

За дамите, които предпочитат съчетанието на пола и блуза, е най-подходящ вече утвърдилият се модел със съчетаване на едноцветна горница и пола на шарки. Много красиви са роклите в пастелни тонове. Роклята „Акварелни слънчогледи“ е с горница в горчичен цвят и принт на слънчогледи на полата, както и акценти от принта на маншетите и деколтето на горницата.

 

дълга разкроена рокля

 

Изберете вашия модел на дълга рокля според фигурата и цветовите тенденции в гардероба ви

Добре подбраният модел на дълга рокля, от подходяща материя, ще ви осигурява удобство и привлекателна визия. А за допълване със сако или друга горница подберете цветовете в съответствие с любимите ви, преобладаващи в гардероба ви цветове.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани