Анджали Лама променя модата завинаги

Силното присъствие на модния подиум, излъчването и фигурата със сигурност са само малка част от елементите в бронята на Анджали Лама, която беше само една малка перла в морето от шедьоври на модната седмица в Бомбай. Всяка нейна стъпка се превръща в история не само за събитието, но и за модата.
Анджали има своята тайна, която дълго време е била пазена ревностно от останалите. Тя е родена с името Набин Уайба и е израснала като момче в беден квартал в Непал. Животът никога не е бил лек към различните, но с малко повече увереност, същата наистина успя да промени модата и да бъде първия транссексуален модел на подиум в Индия. За нея това е само малка победа, защото целият ѝ живот е основан на битката с предрасъдаците и дискриминацията. Като дете е била малтретирана в училище и у дома си, където бащата налагал собствени стереотипи.

На 18 години се изнася от дома си, но кошмарите продължават и тя самата заявява, че това е истински душевен тормоз. Една вечер пред телевизора, Анджали открива предаване, което защитава правата на хората с различна сексуална ориентация и много скоро попаднала в обществото на сините диаманти, където всички се борят именно с тези различия в обществото. Там се раждат и крехките опити за изяви на сцената, а голямата заслуга са нейните приятели, които не спират да дават кураж на дамата да продължава напред! С огромно постоянство, тя се появявя на корица на списание, но след това ангажиментите намаляват. През 2010 година се появява на подиума на непалския дизайнер СУбекся Бадел, а сега може да се похвали с втора изява. Модата наистина обича различните!

Снимки: CNN


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани