Правилен избор на официално облекло за зрели жени

Всяка жена над определена възраст се запитва как да се облича, така че да изглежда добре. Това важи особено, когато трябва да избере облекло за официални поводи - сватби, семейни тържества и други официални поводи.

 

Какво е най-важното при избор на облеклото

Има някои основни правила, с които трябва да се съобразява всеки при избор на облеклото. Това са формата на тялото, цвета на кожата и индивидуалните особености, които искате да подчертаете или да прикриете.

Всеки може като застане пред огледалото сам как изглежда и да съобрази избора на дреха според типа фигура, която притежава тялото му.

 

Дреха според типа фигура

Както е известно всяко човешко тяло има различни индивидуални пропорции и според тези характеристики специалистите определят четири основни типа фигура - ябълка, круша, обърнат триъгълни, правоъгълник и пясъчен часовник.

 

дреха според типа фигура

 

Тялото тип ябълка се характеризира с обем както в раменете и бюста, така и в ханша и корема.

За такъв тип тяло предлагаме да изберете права блуза и права пола. Подходящ е моделът блуза "Сиво-розова Дантела", предлаган от модния бутик Twelve O'clock, съчетан с права пола Класик.

 

официална блуза за дами

 

Тялото тип круша се характеризира с тесни рамене и широк ханш.

За тяло тип круша трябва да изберете дреха, която придава обем в горната част на тялото. Такъв модел е блуза "Керемиден цвят с декорация", която е с буфан ръкави и декорация около деколтето, които създават впечатление за по-голям обем и така разширяват тялото ви визуално в горната част.

 

блуза с буфан къси ръкави за зрели дами

 

Тялото тип обърнат триъгълник се характеризира с широки рамене, а тесен ханш.

При този силует е важно да се даде обем на тялото около ханша и бедрата. Ако избирате панталони, трябва да не са вталени, а свободни като моделът "Брич", който чудесно прикрива недостатъците в областта на ханша.

дамски панталон от сиво каре

 

При избор на рокля или пола, трябва да търсите модели, които са с набор и плохи, за да създават визуална представа за широк ханш. Подходящ модел е рокля "Гълъб", чиято пола е разкроена с плохи. Това я прави удобна за носене като създава обем, без да скрива очертанието на талията.

 

рокля за зрели дами

 

Тялото тип правоъгълник се отличава с ширина на раменете равна на ширината на ханша, без изразена талия.

Съобразете облеклото си с този тип фигура като изберете рокля с добре изразена талия и едновременно с това да бъде с разкроена пола и подчертани рамене. Подходящ модел е рокля "Бели ромбове", при която обем ще създаде не само кройката на модела, а и присъствието на щампа с бели ромбове точно в областта на ханша и раменете.

 

Елегантна рокля за дами

 

Тялото тип пясъчен часовник притежава ясно изразена талия и добре развити ханш и гърди.

За този тип тяло не е необходимо да съблюдаваме някакви строги правила, тъй като това е най-хармоничния тип, според представите за женска красота. Ако имате такъв тип тяло, трябва единствено да се съобразите с килограмите и коремчето. Обикновено дрехите по тялото са подходящи за дамите с по-слаби фигури, но може да бъдат носени и от по-пълни дами с допълнение от връхна дреха или шал, който да прикрива несъвършенствата.

Ако имате добра фигура, спокойно може да се спрете на някои по-предизвикателин модели като рокля "On air", която е едновременно стилна и елегантна.

 

Официална бяла рокля за дами над 50

 

Ако имате нужда да прикриете несъвършенства на тялото - увиснали мускули на ръцете, голямо коремче или ханш, снабдете гардероба си с дантелена туника "Ирис", която може да обличате както върху панталон или клин, така и върху всяка официална рокля.

 

Дантелена черна туника за пълни дами

 

Тъканите и материите на облеклата

При изборът на официално облекло не трябва да мислите само за красотата, но и за комфорта. Затова обърнете внимание на тъканите и материите, от които са изработени дрехите. Заложете повече на естествените материи, в които има добавен еластан, за да бъдат едновременно хигиенични, да се поддържат лесно и да дават достатъчна свобода на движенията.

 

Дължината на роклите и полите - мини, миди или макси

Направете своя избор за дължина на облеклото в съответствие с типа на фигурата и вашите килограми. Не забравяйте, че годините също така имат значение. Но ръководещо при избора трябва да бъде с коя дължина на облеклото бихте се чувствали най-комфортно. Помнете, че може да прикривате несъвършенствата по краката не само с носенето на панталон, а и с избора на по-дълги поли или рокли.

В заключение може да кажем, че трябва преди всичко да се харесвате с вашия официален тоалет, да се чувствате удобно и да блестите с достолепието на вашите години.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани