Как да изберете най-подходящата за вас официална рокля

За да бъде дамата възможно най-елегантна и привлекателна, й трябва подходяща рокля, съответстваща на фигурата й. А най-важният акцент, който прави всички дамски дрехи уникални, е самата личност, личният чар и обаяние.

Не е необходимо роклята да е със сложен модел. И семплите ежедневни рокли могат да излъчват шик, ако са подбрани добре.

Особено важно е да изберете подходяща рокля за официален случай. Ще ви помогнем, като ви препоръчаме как да направите избора си. Не е трудно! Започнете с преценка дали подхожда на фигурата ви.

 

избор на официална рокля

 

Как да прецените дали роклята подхожда на фигурата ви

Нека напомним, че ако имате фигура тип пясъчен часовник или круша, за вас е силует с вталена горна част и разкроена пола. Линията на талията трябва да е подчертана, а полата да пада без да очертава ханша и бедрата.

 

дали роклята подхожда на фигурата

 

Ефектна и впечатляваща с контраста между основния цвят в горчичено жълто и черната дантела върху горната част е роклята „Тъмна горчица“, с разкроена от талията надолу пола.

 

официална рокля

 

За фигура обърнат триъгълник талията трябва да е подчертана, а полата да е с права кройка и да е къса. Ако изберете модел без ръкави или с холтър деколте, това ще намали визуално горната част на тялото. Много интересно е решението в модела „Сапфирени рози“, шифонена рокля с макси дължина и една презрамка, скрита зад ленти, които могат да се оформят като панделка.

 

Дълга официална рокля

 

За фигура тип ябълка изберете рокля с вталена горна част, с къси ръкави. Особено подходящи са ръкавите тип крилца. Около талията роклята не трябва да е широка, но не трябва да подчертавате талията. Подходящи са и моделите с набор или загръщане.

Ако фигурата ви е с горна част в един размер и долна част в друг, препоръчваме да изберете рокля, която подхожда на по-широката част и да поръчате на шивачка да намали останалата част според размера.

 

Цветът на роклята

При избор на рокля, особено официална, много дами залагат на класическото черно. Защо този път не изберете синя рокля, особено ако подчертава сините ви очи и русите коси? Или златисто, за да се откроят черните ви коси?

Не се колебайте да облечете цветна рокля, в унисон с външността ви и с настроението ви.

Сатенената рокля „Алено слънце“, с чупки на деколтето, е чудесна за дами с черни коси.

 

Къса официална рокля

 

За руси дами препоръчваме роклята „Гълъб“ в сиво, с ръкави крилца и разкрояване от талията надолу.

 

 

Елегантна рокля за официални поводи

 

Модел според темперамента и характера ви

За дамите, които са придирчиви, добър избор е сложен модел. За тези, които предпочитат нещата да са кратки и ясни, семплата рокля е най-добрият вариант. Роклята трябва да ви пасва и да ви осигурява добро самочувствие и удобство. Моделът „On Air” в бяло е семпъл, но много елегантен, с интересно решение с ципове в долната част и платка, която създава илюзията за костюм от две части.

 

Официална бяла рокля

 

Допълнете с подходящи аксесоари. Не се колебайте да съчетаете официални рокли не само с класически черни обувки, но и със сандали в цвят металик и колан в същия цвят. Към официалния тоалет е добре да добавите малко блясък по този начин.

Роклята „Класик“ в бордо впечатлява с акцента от черна дантела на талията.

 

рокля във винен цвят

 

Още по-впечатляващ вид ще постигнете, ако съчетаете със сакото „Златист колан“, също в бордо, и допълните със златисти обувки и чанта.

 

официално сако

 

Бельото е важно!

Преди да облечете роклята, се погрижете за подходящо бельо. За предпочитане са боксери, а не прашки или плитки бикини, за да не се очертават под облеклото.

Ако смятате, че с оформящо бельо ще изглеждате по-добре, купете го навреме.

 

Освен подходящо бельо си осигурете бижута, грим и прическа

За да сте специални и неотразими, ви е необходимо не само специално бельо. Оставете си достатъчно време и за купуване на нови бижута и за посещение на фризьор за нова прическа. Подходящият грим ще допълни цялостния ви облик. 

Официалният тоалет е не просто красива рокля. Това е съвкупността от модела, излъчването на стил и самочувствие, подчертани с бижута, прическа, обувки и чанта, и разбира се, безупречен маникюр. Съчетайте всички тези компоненти, за да блестите и се забавлявате на официалното мероприятие.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани