Какви дрехи трябва да носят пълните и слабите дами

Това е тема, която вълнува всички жени. От една страна, прекалено слабите искат да придадат малко закръгленост на фигурата си. От друга, закръглените искат да изглеждат малко по-слаби. Това се постига с правилно избрани дамски дрехи. Ще напомним някои основни правила, с които ще бъдете улеснени в избора.

 

 Подходящи дрехи за закръглени и за слаби дами

 

Правила за закръглени дами

Ще започнем с препоръки при избора на дрехи за закръглена фигура.

  • Тъмни цветове

Напомняме, че по-тъмните цветове правят фигурата по-слаба. Не се притеснявайте, че ще изглеждате старомодно и няма да се откроявате с индивидуалност. Дизайнерите на Модна къща Twelve O’Clock са се погрижили да разнообразят моделите с акценти, които ги открояват.

Роклята „Чупки“ е в черно, със закопчаване отпред, с ревери в горната част и чупки, които разширяват полата. Роклята е без ръкави, затова за да прикриете пълничката горна част на ръцете, можете да я носите със сако.

 

Разкроена черна рокля без ръкави

 

  • Дълга пола – миди или макси

Дългата пола издължава цялата фигура. Носете най-малко поли и рокли с дължина миди. Леката рокля „Маслени цветя“ е от леко трико, с бордюр на цветя в долната част. Към роклята има коланче, което можете да не носите, защото ще очертава талията.

 

Дълга, вталена лятна рокля

 

Много ефектна, лека и с плохи е полата от тафта „Жан-жан“ в тъмносиньо. Това е ретро модел, който ще изглежда чудесно с тъмносиня блуза.

 

Разкроена пола от тафта

 

  • Рокля с пеплум

Пелумът е от тези елементи на дамските облекла, които по стилен начин правят модела оригинален. Изберете рокля с пеплум, подходяща е за ежедневието, а изглежда стилно и като официален тоалет. С този елемент ще подчертаете линията на талията и ще отвлечете вниманието от пълничките бедра.

  • Дребни принтове

И пълничките дами могат да носят дрехи с принтове, но те трябва да са дребни.

Много атрактивна е туниката „Бонбонена яка“, с дребен принт и червена яка и ръкавчета. Моделът е свеж, спортен, съчетава се чудесно с панталон и дънки.

 

Спортна туника

 

  • Вертикално райе

Блузите и роклите на вертикални райета са много подходящи за дами със закръглени форми. Потърсете такива модели при покупката на рокли онлайн.

  • Избягвайте блестящи материи и хоризонтални райета

Както блестящите платове, така и моделите с хоризонтално разположени райета подчертават закръгленостите.

  • Избягвайте модели с волани и буфан ръкави

Обемните елементи на моделите добавят още обемност на фигурата. Избягвайте дрехи с такива елементи.

 

 

Правила за слаби дами

За слабите дами е по-лесно да изберат подходящи ежедневни рокли и официални тоалети.

  • Волани, буфан ръкави, хоризонтално райе

Ще започнем с елементите, които трябва да избягват пълните дами – воланите, буфан ръкавите и хоризонталното райе са препоръчителни, те ще добавят закръгленост на слабата фигура.

  • Хоризонтални и контрастни платки

Подходящи са и хоризонталните и контрастните платки. Много интересен е моделът „Игра на цветове“ – рокля в черно, с асиметрични платки в жълто.

 

Спортно-елегантна вталена рокля

 

  • Рокли тип „Кукла“

Роклите със силно набрана пола са много подходящи за добавяне на ширина, за да не изпъква прекалено слабата фигура.

  • Едри принтове

Едрите принтове също са препоръчителни. Красивата рокля „Eternity” е с едър принт в долната част, а контрастът между бялата горна част и тъмната долна също допринася за „закръгляне“ на силуета.

 

Елегантна вталена рокля

 

  • Избягвайте модели с права кройка

Такива модели правят фигурата безформена. Избягвайте ги.

  • Все пак избягвайте прекалено къси рокли

Прекалено късите рокли и поли разкриват прекалено много фигурата, особено ако са вталени. Те не са проява на добър вкус и не са подходящи не само за пълничките, но и за слабите дами. Особено неподходящи са като избор на облекло за офиса. 

При избора на нови дрехи онлайн се придържайте към правилата, които препоръчваме по-горе. Важно е да изглеждате добре и стилно, а това се постига с подходящи за фигурата модели.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани