Избирайте дрехите си според типовете на Кибе

Всяка дама се старае да избира новите си облекла според типа на фигурата си. Но днес ще ви предложим друг подход – избор на нови тоалети според основните видове, въведени от нюйоркския стилист Дейвид Кибе в края на 1980-те години.

 

нюйоркския стилист Дейвид Кибе

 

Какъв е вашият тип кибе?

  • драматичен тип;
  • класически тип;
  • натурален тип;
  • тип гамен;
  • романтичен тип.

Всеки тип се определя от съотношението на ин и ян енергия, от елементите на фигурата, както и от височината на фигурата. Подходът на Кибе не цели прикриване на недостатъци, а допълване на основните елементи на външния вид.

 

обличане според типовете на Кибе

 

Като имаме предвид съвременните възгледи за позитивно отношение към тялото, този подход е в унисон с общото приемане на начина, по който изглеждаме, без негативни мисли и непрекъснато мислене за недостатъците на фигурата. 

И така, какво се препоръчва за основните типове, дефинирани от Кибе?

 

 тоалети според типовете на Кибе

 

Драматичен тип

Дамите от този тип са доста високи, с кокалеста фигура, тесни рамене и крайници и дълги ръце и крака. Лицето е с изпъкнали скули, устните са прави, а брадичката е добре очертана.

Подходящите дрехи за дами от този тип са едноцветни или на райета. За ежедневието изберете удобна рокля със семпла кройка, като синята рокля „Небесен силует“.

 

Елегантна рокля в синьо

 

Много важно е спазването на минимализъм. Избягвайте тоалети с драперия, с набор, сложни принтове.

Панталоните, които са подходящи, са прави, блузите трябва да са също прави. За ежедневието препоръчваме тъмносиния панталон „Морска пяна“.

 

свободен панталон

 

Много подходящи са и блузите тип поло.

Ако темпераментът ви не е ярко драматичен, а умерено драматичен, той се характеризира с високи скули, остър нос, големи очи и пълни устни. За вас са дамски дрехи от леки материи и с елементи на драперия. Ярките цветове са също подходящи.

 

Класически тип

Височината на фигурата за дами от този тип е средна. Бюстът, талията и ханшът са пропорционално оформени, краката и ръцете са средно дълги до дълги. Очите са големи, устните са умерено пълни.

Препоръчителен е изборът на дрехи с V-образен силует – широки горе и стесняващи се долу. Най-подходящи са блейзърите, полите тип молив, но не прекалено тесни, острите ревери, симетричните деколтета и плисетата. Трябва да избягвате драперии, набори и други разширяващи елементи.

Леко класическият тип се характеризира с изразена талия, с леко къси спрямо височината на фигурата крайници. Устните са пълни, скулите не са остри. Кибе нарича този тип „Очарователка“ – затова избирайте дълги, свободно падащи поли, като модела „Пурпурна мрежа“.

 

Дълга пола

 

Вашите модели са и къси сака, и ежедневни рокли с А-образна кройка. Изберете късото червено сако „Кармин“ или зеленото „Ментово листо“.

 

 вталено сако

 

Натурален тип

Ясно изразеният натурален тип също е типът на дами с доста висок ръст Фигурата е широка, леко мускулеста.

Дрехите, които подхождат на този тип, са панталони с широки крачоли, ризи без яка – като удобната ретро риза-боди „Плисе“, сака с големи ревери и с двуредово закопчаване. Подходящи са и полите с А-образна кройка, както и блузи овърсайз. За вашия тип е добре да смесвате дрехи от различни материи.

 

Бяла риза-боди

 

При не толкова определено изразен натурален тип основните характеристики са не само висока фигура, леко оформена като пясъчен часовник, но и тясна талия и крайници, които са леко къси спрямо височината на фигурата. Чертите на лицето са чувствени.

Подходящите дрехи са леки, леко свободни, но за предпочитане е талията да се очертае с коланче. Неподходящи са както прекалено широките, така и прекалено тесните тоалети.

 

Тип гамен

Ръстът при този тип е среден, фигурата е слаба, с тесен ханш. Чертите на лицето са остри, очите са големи, устните са пълни.

Избирайте дрехи в бохо стил, с остри яки, за да подхождат на ъгловатата фигура. Подходящи са контрастите в цветовете. Панталоните трябва да са с дължина до глезените, полите да са къси.

Разновидност на този тип е леко гаменският, характеризиращ се с нисък ръст и закръглена фигура. Лицето е с кукленски черти, кръгли очи и пълни устни. За този тип са подходящи леко женствените принтове и материи, а можете да добавите и малко дантела. Много елегантна е туниката „Оранжево“, гарнирана с черна дантела от двете страни на закопчаването.

 

Рокля, туника и риза в едно

 

Романтичен тип

Този тип се свързва със среден ръст и закръглена фигура. Кибе го нарича „Тип на фаталната жена“. Талията е тънка, ръцете и стъпалата са малки. Костите са фини, лицето е с леко заострени скули, големи очи и пълни устни.

Избягвайте тоалети, които подчертават закръглеността ви. Но не забравяйте да подчертавате талията. Набраните поли, роклите с пеплум, сърцевидните деколтета са за романтичния тип. Много интересно решение е сърцевидната платка на тъмносиния вълнен сукман „Сърце“.

 

вълнен сукман

 

Подчертано романтичният тип е с фигура тип пясъчен часовник, закръглена, но с добре изразена талия. Ръцете и стъпалата са малки, очите са големи, устните са пълни. Подходящите тоалети са тези, които не придават много обем. Не забравяйте да подчертавате талията.

Полите с кройка тип лале са за вас – привлекателни са полата „Жан-жан“ от тъмносиня тафта и светлосинята „Морско дъно“, допълнена с бяла дантела над подгъва. Корсетите, панталоните с набор на талията ще подчертаят достойнствата на фигурата.

 

 Разкроена пола от тафта

 

Подходящите дрехи са леки, леко свободни, но за предпочитане е талията да се очертае с коланче. Неподходящи са както прекалено широките, така и прекалено тесните тоалети.

 

Тип гамен

Ръстът при този тип е среден, фигурата е слаба, с тесен ханш. Чертите на лицето са остри, очите са големи, устните са пълни.

Избирайте дрехи в бохо стил, с остри яки, за да подхождат на ъгловатата фигура. Подходящи са контрастите в цветовете. Панталоните трябва да са с дължина до глезените, полите да са къси.

Разновидност на този тип е леко гаменският, характеризиращ се с нисък ръст и закръглена фигура. Лицето е с кукленски черти, кръгли очи и пълни устни. За този тип са подходящи леко женствените принтове и материи, а можете да добавите и малко дантела. Финият потник „Нежност“ от златист сатен е с черна дантелена декорация отзад и дантелени ръкавчета крилца.

 Свободен потник

 

Изборът на тоалети според типовете на Кибе е интересен подход. Ще се убедите, че работи, и с него ще можете да допълните гардероба си с подходящи дрехи.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани