Знаете ли по какво се различават сакото, блейзърът и жакетът

Тези елементи на дамското облекло го допълват по различен начин и са еднакво желани в гардероба на дамите, които поддържат стила в избора на своите облекла.

Те се различават по някои елементи, които ще посочим по-долу. Изберете своите нови сака, блейзъри и жакети, така че да допълните възможностите за съставяне на повече нови тоалети.

 сакот, блейзър, жакет

 

Сакото – класическият избор на деловите дами

Сакото е класическа дреха и придава делови вид. С него можете да бъдете официални, като подберете и съчетаете подходяща пола или панталон.

Семплата кройка е характерна за сакото. Раменете са закръглени, с помощта на подплънки. Копчетата се подбират така, че да бъдат в цвета на материята или в близък и хармониращ цвят.

Много популярни са сатенените сака. Моделът, който ще ви препоръчаме, е сако „Сатенени крила“ – черно сако с интересно нетрадиционно закопчаване с телени копчета.

 

Вталено сако

 

Допълването на основния плат с акценти от друг, например дантела, е много подходящ избор за тоалет за дами. Ще ви препоръчаме черното сако „Елеганца“ с дантелени ревери. С него ще изпъквате и на работа, и на официално събитие.

 

Класическо черно сако

 

Дамското сако позволява интерпретации за повече женственост и елегантност. Ще се убедите, когато изберете сакото „Златист колан“. То е в цвят бордо, с интересно решение на дизайнерите на Модна къща Twelve O’Clock, с нагъване в горната част и разкрояване надолу от талията. Впечатляващ акцент е златистият колан.

 

Сако "Златист колан"

 

Интересен е акцентът на сакото „Уикенд“. То е от тъмносиньо трико и на фона му се открояват сребристите копчета. С тези копчета нямате нужда от допълнително бижу.

 

Спортно-елегантно сако

 

Дамските сака са обикновено с едноредово закопчаване, но можете да потърсите в магазините за сака и рокли онлайн и модели с двуредово закопчаване.

За удобство на движенията саката могат да бъдат с цепки, ако са по-дълги. При саката с едноредово закопчаване цепката е отзад, а при тези с двуредово има две цепки от двете страни.

 

Жакетът – чест избор за ежедневието

За разлика от сакото жакетът не е от плат, а от трико или по-често от плетиво. Класическият жакет е втален. Тази кройка отива на по-слаби дами, затова те по-често търсят жакети за допълване на тоалетите си. Жакетите приличат на палта, но са по-къси и от по-лека материя.

Следящите историята на модата ще си спомнят, че Коко Шанел въвежда жакета с декоративна лента по края.

Съвременната мода дава възможност на дизайнерите да създават и жакети с по-свободна кройка, така че да подхождат и на по-закръглените дами.

Закопчаването на жакета може да е едноредово или двуредово, или с цип. Той може да има и яка, но този елемент не е задължителен.

Впечатляващ е късият жакет „Червени палми“, от материя с щампа в черно и червено и с хастар. Комбинирайте го с полата „Червени палми“, за да имате свеж и елегантен костюм.

 

жакет от полиестер

 

Още едно интересно решение на жакет, в бежово, с декоративни елементи, дали името на модела, жакет „Сърца“. Предниците са с прихлупване, със заоблени краища. Към жакета има коланче.

 

Жилетка от плетиво

 

Блейзър за предпочитащите семпла кройка

Блейзърът е вариант на сакото, но освен семплата кройка се отличава и с това, че е от лека тъкан и често моделите са украсени с декоративни елементи. Такива са апликации, емблеми, кантове, а с копчета в ярки цветове също се постига впечатляващ ефект.

Това е дреха за свободното време. Тя не е подходяща като елемент на деловото облекло. 

Изберете новото си сако, жакет или блейзър от любимите магазини за дрехи онлайн. Сакото е подходящо и за ежедневието, и за официални случаи. За ежедневието ще имате нужда от нов жакет и нов блейзър. Обновявайте тези горни елементи на облеклото редовно, за да освежавате колекцията си от дрехи.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани