Съвети за избор на дрехи за дами с фигура обърнат триъгълник

Всеки вид фигура изглежда добре в подходящи дамски дрехи. Тук ще се спрем на моделите, които подхождат на фигура тип обърнат триъгълник.

Ще цитираме имена на известни дами, които имат този тип фигура са привлекателни, с подходящо подбран гардероб. Те включват модели като Синди Крофърд и Наоми Кембъл, актриси като Деми Мур, Рене Зелуегър, Катрин Зита-Джоунс, Последвайте примера им и изберете тоалети, които ще ви препоръчаме по-долу.

 

 фигура обърнат триъгълник

 

Какво е характерно за фигура тип обърнат триъгълник

Типично за този тип фигура е това, че раменете са по-широки от ханша. Талията е слабо изразена. Това е типичната фигура, характерна за спортни, атлетични фигури. Среща се и при много модели.

 

 избор на дрехи за дами с фигура обърнат триъгълник

 

Какви грешки можете да допуснете при избора на дрехи

При неподходящо избрани дрехи от предпочитания бутик за рокли можете да изглеждате доста закръглени, особено ако имате тегло над нормалното. Ето какво не трябва да избирате:

  • Не носете блузи с тънки презрамки. Те ще подчертаят широките рамене. Изберете блуза с по-широки презрамки или с халтер презрамка.
  • За вас не са подходящи блузи и рокли с лодка деколте.
  • Не носете блузи с поло яка.
  • За вас са неподходящи буфан ръкави.
  • Не носете къси сака и блузи.
  • Прилепналите горници подчертават горната част на тялото. Избягвайте ги.
  • Не носете големи обици и едри колиета и гердани.

Подходящи модели за фигура тип обърнат триъгълник

Основната ви задача трябва да бъде да не привличате вниманието към горната част на тялото – гръдния кош и раменете. Подчертайте тесния ханш и слабите крака. Ето как можете да постигнете привлекателен вид:

Съчетайте тъмен цвят на горната част на облеклото и светъл в долната част. Така ще постигнете баланс, ще уравновесите пропорциите на фигурата си. Блузата „Маслени цветя“, която е с V-образно деколте, можете да съчетаете с полата „Ключове“.

 

блуза с V-образно деколте

 

Много елегантна и подходяща и за ежедневието, и като официален тоалет, е роклята „Тъмна горчица“, в горчичен цвят, с черна дантелена горна част и ръкави.

 

рокля за официални събития

 

Още една ефектна рокля с такова съчетание е модела вталена рокля от трико„Палитра“.

Вталена рокля от трико


Носете блузи и горници от едноцветна материя и без украшения. Така няма да привличате вниманието към горната част на тялото.


Подходящи са блузи с паднали рамене, които намаляват визуално ширината в раменната част.


Ако ръцете ви са слаби, подчертайте ги, носейки блузи без ръкави. Много ефектен е потникът „Виолетка“.

 

потник с V-образно деколте


Подходящо е V-образното деколте. Дължината на блузата трябва да е до малко под ханша. Можете да спрете избора си на туника с такава дължина, разкроена от линията на бюста надолу, като модела на Модна къща Twelve O’Clock разкроена туника „Сурикати“.

 

асиметрична туника

За придаване на обем на долната част на фигурата носете разширяващи се поли (А-образни и тип лале), както и панталони с широки крачоли.
Добър избор са поли или панталони от материя с принт, като полата с харбала „Черно и бяло“ или разкроената пола „Сатенени пеперуди“.

 

пола с набрана харбала

лятна пола

 

Бижута като големи гривни и големи чанти тип плик са много подходящи.
Дрехите със загръщане са подходящи за този тип фигура.

 

Особено важно е да спазвате тези съвети, ако нямате висока фигура. Всяка грешка ще направи фигурата ви тромава. Препоръчваме ви да носите редовно високи токове.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани