Как да носите рокля без сутиен

Сутиенът е задължителен, за да може да изглеждате добре. Това важи особено за дамите с по-голям бюст. Но ако изберете оформящо бельо или някой от начините, които ще опишем по-долу, ще можете да облечете рокля или блуза без да се налага да сложите под нея сутиен. Така можете да избегнете очертаването на презрамките и колана на сутиена.

 

рокля без сутиен

 

Кога ви се иска да не слагате сутиен? 

Ето някои от причините жените да предпочитат да не слагат сутиен под роклята:

  • Роклята е с дълбоко деколте отпред
  • Роклята е неподходяща за носене със сутиен - например рокли с презрамки или гол гръб
  • Ако сутиените са ви неудобни и изпитвате дискомфорт при носенето
  • Времето е твърде горещо

Предлагаме ви най-подходящите начина да носите рокля без сутиен и въпреки това да изглеждате добре.

 

Изберете рокля с вградени чашки

При избор на такъв тип рокля, трябва да се съобразите с това, че всеки размер е предназначен да отговаря на няколко размера на чашката за гърдите. 

 

рокля с вградени чашки

 

Зашийте чашки за сутиени на роклята си

Може да използвате стар сутиен или да купите по-евтин, от който да вземете чашките. Също така може да използвате цялата предна част, без да отделяте чашките.

 

Как да носите рокля без сутиен

 

Използвайте венчелистчета за гърди

Венчелистчетата за гърдите са лепкави формички за еднократна употреба, които прилягат върху зърната ви, като прикриват очертанията им, когато сте без сутиен. Проектирани са така, че се съчетават добре с всякакъв вид облекло. Лепилото ограничава многократното им използване, затова се предлагат на пазара и варианти без лепило. Основното им предимство е, че могат да се използват многократно. За да се задаржат на място, обаче се изисква да бъдат носени с плътно прилепнали дрехи.

 

венчелистчета за гърди

 

 

Използвайте специална лента около бюста под дрехата

Има редица медицински ленти - като лейкопласт, които можете да използвате, за да оформите и поддържате гърдите си. Те се препоръчват най-вече, защото са по-нежни към кожата и може да се отстранят се лесно с топла вода. Когато ги използвате, поставете подплата върху чувствителните части на бюста сипод лепенката.

Можете да залепите бюста си хоризонтално или вертикално, в зависимост от облеклото. Ако роклята е с малко деколте, залепете с лента хоризонтално през гърдите. Ако сте с по-едър бюст и искате повече поддръжка, вертикалното залепване ще бъде по-подходящо.

 

използвайте лента за бюст

Носете залепващ силиконов сутиен

На пазара се предлагат различни видове залепващи сутиени. Някои се придържат към гърдите, а други имат лепкави крила, които предлагат добра опора и са по-подходящи за дами с по-големи гърди.

Силиконовите сутиени се перат и могат да се използват многократно. Тъй като са изработени от леки материали, и създават приятното усещане за липса на сутиен.

 

залепващ силиконов сутиен

 

Облечете дрехи от по-плътна материя

По-плътните и дебели материи ще прикрият по-добре това, че под блузата или роклята нямате сутиен. Предлагаме ви роклята „Бизнес стюардеса“ в тъмносиньо, със сиви платки на раменете.

 

роклята „Бизнес стюардеса“

 

А ако блузата или роклята ви е от тънка материя и държите на избора й, може да ви помогне носенето на поне два ката дрехи. Например над роклята облечете болеро, върху бузата облечете елек – това е много лесно и подходящо, ако избирате спортни дрехи за ежедневието.

Болерото „Мастило“ от тъмносин габардин, покрито с дантела, е красиво и подходящо и като елемент от официален тоалет.

 

болеро с дълъг ръкав

 

 

Изберете дреха с принт

Един от триковете, с които можете да носите дреха без да си сложите сутиен, е рокля или блуза от материя на принт. С дамски дрехи от едноцветни материи, особено ако са с телесен цвят, много добре личи, че нямате сутиен под роклята или блузата.

Много свеж модел е роклята „Сини ромбове“

 

 рокля от щампиран памук

 

Тъмните цветове са за предпочитане

Когато подбирате от дрехите си рокля или блуза за носене без сутиен, спрете се на тъмна дреха. Светлите цветове също са неподходящ избор за дрехи, които ще носите, без да си сложите сутиен.

Удобната и очарователна туника „Орхидеен цвят“ съчетава материя на принт в горната част и долна част от черно трико.

 

  туника с горна част от щампирано трико

 

Памучните материи са неподходящи

Памукът е естествена материя, много приятна за носене. Но той абсорбира лесно влага, а влажната материя очертава по-добре фигурата. Не спирайте избора си на памучна дреха или блуза, ако планирате да я носите без сутиен.

 

Блуза или рокля с дълбоко деколте е рискован избор

Ако дрехата ви е с дълбоко деколте, когато се наведете, може да се види бюстът ви. Не обличайте такива дрехи, ако ще ги носите без сутиен.

 

Блуза или рокля с презрамки и без ръкави с големи отвори – също рискован избор

Лятото изкушава всички дами да носят модерни дамски дрехи с по-изрязано деколте и без ръкави с големи отвори. Приятно е да облечете такава дреха в горещото време, но не без сутиен!

 

Ако се подготвяте за официално събитие, непременно сложете сутиен!

Красивите официални рокли са комплимент за дамите. Важно е да сте красиви и да се чувствате привлекателни! Но не забравяйте да си сложите сутиен. Обличането на официален тоалет без да си сложите сутиен е проява на лош вкус.

 

Кога е за предпочитане да носите дреха без сутиен

  • Ако дрехата ви е дантелена, или има дантелена платка отпред, дантелен гръб или дантелена платка отстрани, е подходящо да я облечете без сутиен, но отдолу използвайте лента за бюста или черен копринен потник.

 

 

Лятна рокля

 

  • Ако дрехата ви е с гол гръб, ще изглеждате по-добре, ако я облечете без сутиен. Официалната вталена рокля „Мастило“ с гол гръб и триъгълни чашки на предницата задължително трябва да се носи без сутиен с описаните по-горе начини за повдигане и придържане на бюста.

Вталена рокля с триъгълни набрани чашки и гол гръб

 

  • Ако е горещо, най-вече през лятото, ще ви е по-леко без сутиен.

 

 


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани