Носите ли правилно полите си

В седмицата на полите Twelve O’Clock ви пита: Носите ли правилно полите си?

Полата е удобна и се съчетава добре с блузи, ризи и туники. Но за да изглеждате добре, не съчетавайте само по цвят. Помислете дали не правите грешките при носенето на поли, които ще опишем по-долу. Старайте се да ги избягвате, за да бъдете привлекателни и елегантни.

 

как да носим дамска пола 

 

Не слагайте бельо, което се очертава под полата

Това се допуска често в бързината, но ако под полата ви се очертават шевовете на бельото, колкото и да е хубава кройката и красива материята, общият ви вид ще бъде не безупречен.

 

избор на пола

 

Ако полата е от прозираща материя, не обличайте под нея бельо в цвят, който изпъква, например в черно или в червено. Затова с прозираща пола обличайте бельо с телесен цвят.

По-добре е да избирате поли от непрозрачна материя, когато започнете шопинг за дрехи онлайн. Много красива е сатенената пола „Елеганца“ в черно, със златист цип на гърба. Акцентът за женствено излъчване е ажурната платка в долната част.

 

 Вталена пола от черен сатен

 

Несъответствие на модела на полата на фигурата

Вталената пола очертава фигурата, а това не е подходящо за закръглени дами. Очертаването на заоблеността на бедрата и корема не може да се избегне с тясна пола.

 

избор на пола според фигурата

 

Подберете пола, която е разкроена надолу и ще създава илюзия за ширина поради модела. Удобна с ширината и впечатляваща с красотата на материята – синя тафта, е полата „Жан-Жан“. Това е подходящ избор за дами с предпочитания към ретро визия.

 

Разкроена пола от тафта

 

Носене на блузата вмъкната в колана на полата

Ако вмъкването на блузата в колана на полата е до опъване, ще се очертава фигурата – заоблеността в талията, а можете да очертаете и бельото в горната част. Това не създава привлекателна визия.

 

как да носим пола

 

Съветваме както закръглените дами, така и останалите да преценяват дали не е по-добре да носят блузата пусната над полата. Ето подходяща пола за този вид съчетаване – „Синя панделка“. Тази пола на Модна къща Twelve O’Clock има и декоративни елементи, които правят целия тоалет интересен – харбала и панделка.

 

Вталена къса пола

 

Носене на пола без колан

Коланът се съчетава отлично с пола с А-силует или с дълга пола от фина материя. Не се колебайте да носите такава пола с колан.

Можете да изберете и модел с колан от плат. Полата „Фуксия“ е с макси дължина, с джобчета и с колан, който се завързва на панделка отстрани. Тя е и удобна за ежедневието, и много ефектна.

 

 Дълга свободна пола

 

Оставяне на полата да се плъзга нагоре при носене

Ако полата е тясна, тя обикновено се плъзга нагоре при носене. Това е неприятно и изглежда непривлекателно. За да избегнете този проблем, едното решение е да обувате чорапогащник, коланът на който се увива върху колана на полата. Но тогава трябва да носите горницата пусната свободно, за да не се вижда коланът.

Още едно средство за избягване на плъзгането е лакът за коса. Напръскайте с него краката в областта, в която е подгъвът на полата. Преди това можете да нанесете крем, за да не раздразните кожата.

 

Правилно комбиниране на модела пола и горна част

През последните години модата формира няколко прости правила, които да се имат в предвид при комбиниране на пола с гарна част:

  • мини-пола трябва да се носи с плътно прилепнала блуза или пуловер;
  • обемната пола трябва да се комбинира с вталена горна част;
  • голям пуловер перфектно ще допълни плътно прилепнала пола;
  • дълга пола с шарка трябва да се комбинира с едноцветна риза;
  • горнище с щампа или ярък цвят се комбинира с пола в неутрален цвят.

 

комбиниране на пола и горна блуза

 

Също така, ако подберете сложни модели и за двете части, това говори за недобър вкус.

Например с полата „Черно и бяло“, която е с набор и панделка в долната част, отделяща набора от горната част, облечете семпла блуза.

 

 Вталена пола от щампиран еластичен памук

 

Неправилно подбрани обувки

Късата пола си подхожда с ниски обувки, но за дългата са подходящи обувки на ток. Съчетаването на мини пола с високи токове не е правилно, както и обуването на ниски обувки с макси пола.

 

подбиране на обувки за пола


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани