Пола с висока талия – моден тренд за зимния сезон

Още от древността дамските дрехи са се отличавали с оригинални решения, елементи, които придават оригиналност на тоалетите. Сред тези елементи е високата талия. В античността жените носели свободни дрехи с талия, повдигната до линията на бюста. През различните периоди в историята високата талия запазва своята популярност.

 

Пола с висока талия

 

След роклите се появяват и полите с висока талия. Те имат редица предимства – така талията визуално се стеснява и полата плавно се спуска  около бедрата. Така целият силует е със смекчени линии и се постига цялостна елегантност. В новия сезон полата с висока талия отново придобива актуалност, затова пригответе я, ако имате в гардероба си такава, или започнете шопинг в онлайн бутик за дамска мода, за да изберете пола с висока талия за модна визия и да се възползвате от предимствата й за усъвършенстване на силуета.

 

 моден тренд за зимния сезон

 

Подходящите материи за полите с висока талия

По отношение на материите няма ограничения. В магазините за дрехи онлайн можете да намерите поли както от трико, така и от вълна, от памук, от лен, полиестер. Изборът на материя зависи от това, дали ще носите полата предимно в ежедневието, или ще я обличате като част от официален тоалет.

 

поли онлайн

 

За официални комбинации изберете пола с висока талия от коприна, от лек шифон или от дантела. За ежедневието са подходящи модели като полата „Черен меланж“, вталена черна вълнена пола със семпла, но впечатляваща елегантност.

 

 

Вталена пола с висока талия

 

Дължина на полата с висока талия

Дължината може да бъде различна, над коляното, миди или макси. Особено красиви са дългите поли, с горна част във вид на корсет, който красиво стеснява и подчертава талията. За допълнително подчертаване можете да комбинирате с колан.

 

Разнообразие на декоративните елементи

Освен с корсет в горната част полата с висока талия може да се допълни и с катарами, шнурове, с декоративни ципове. При такива декоративни елементи трябва да внимавате да не прекалявате с бижутата и другите аксесоари, за да не се получи претрупаност.

 

Пола с висока талия за жени с невисок ръст

Препоръчваме този модел пола на дами с невисок ръст. С изместването на талията нагоре от естествената й линия се създава подходящ баланс на пропорциите, силуетът се издължава, фигурата има по-изящно излъчване. Издълженият силует е предимство, от което ще спечелите, ако сте с ръст под средния.

Много ефектна и стилна, както и универсална с черния си цвят, е разкроената пола „Класик“. Кройката й е тип слънце, тя е с платка и е подходяща за всякакви случаи, от ежедневни до официални. Можете да комбинирате с всякакви блузи.

 

Разкроена пола с висока талия

 

 

Ако имате фигура момчешки тип

За дамите с момчешки тип фигура стремежът е винаги да придадат повече женствено излъчване с подходящи дамски дрехи. Изберете вталена пола с висока талия. Така ще допълните визията си с повече грациозност и пропорционалност. Материята трябва да е не едноцветна, а по възможност щампа, за да е в унисон с традиционната цветност на дамските тоалети.

Полата „Винени фантазии“ е къса, от трико, на атрактивна щампа във винената гама. Съчетайте с подходяща блуза – например в бордо или жълто, за да затвърдите излъчването на женствена цветност.

 

Къса пола от трико с висока талия

 

 

С тази пола можете да прикриете коремчето

Облечете пола с висока талия от тъмен плат и леко разкроена. Така ще прикриете малко по-голямата закръгленост на фигурата и коремчето.

 

За дами с широки рамене и тесни бедра

Тази пола е чудесна за коригиране на фигурата на дами, чиито рамене са широки, а бедрата са тесни. Надолу полата трябва да пада свободно, за да придава ширина и да отвлече вниманието от ширината на раменете.

 

Пола с висока талия за фигура тип правоъгълник

Повдигането на линията на талията коригира диспропорциите на този вид фигура. Коланът плътно приляга към средата на фигурата и малко над тази среда. Така се постига баланс.

 

И все пак – едно ограничение

За дами с пълна фигура и масивни бедра, както и с изпъкнал корем, този модел не е подходящ, той ще подчертае недостатъците на фигурата, особено ако полата е тясна.

 

 

С каква блуза да комбинирате полата с висока талия

Изборът на блуза зависи от това, дали полата е права или разкроена. Широките блузи подхождат на права пола с висока талия, като вталената пола с висока талия „Кафяв меланж“. Разбира се, с такава пола можете да съчетаете и класическа риза. Разкроената пола с висока талия се комбинира добре с вталена блуза.

 

права поло с висока талия


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани