Привлекателната фигура зависи от пропорциите в облеклото

Правилните пропорции и подходящата ширина в облеклото са много важни, за да не се скъсява визуално фигурата, да не се създава илюзия за повече килограми и да се постигне правилно съотношение, независимо дали сте облечени с пола и блуза, или с рокля. С една и съща комбинация от дамски дрехи можете да изглеждате и привлекателно, и със скъсена и прекалено заоблена фигура.

 

какво да знаете при избор на дрехи

 

Освен това с правилни пропорции и с дрехи, които не са прекалено впити, ще изглеждате и по-младежки, а с неправилни пропорции и с очертаващи фигурата блуза или рокля ще се състарите и ще изглеждате демоде.

 

съвети от стилист за избор на дрехи

 

За по-женствено излъчване изберете тоалети от вашия бутик за рокли, които са със 7/8 или ¾ ръкави. Ако сте с блуза с дълги ръкави, подгънете ги малко и ще видите разликата в целия вид на тоалета ви.

 

Как да постигнете правилните пропорции

Ако условно наречем линията между блузата и полата „разделителна“, изгодният за фигурата ви начин е блузата да е вътре, а талията да е подчертана с колан. Така се създава пропорция от приблизително 1/3 към 2/3 за горната и долната част на фигурата. С тази пропорция ще издължите фигурата и – особено важно – ще постигнете впечатление за по-дълги крака.

 

 Пропорциите в облеклото

 

Избягвайте тесните дрехи

Избягвайте прекалено тесните дрехи. Сравнете съчетанието на панталон с тясна блуза от трико и същия панталон със сако с права кройка. Разликата е огромна, в полза на съчетанието със сакото. Тесните блузи подчертават широкия ханш и бедра и трябва да се избягват.

 

 дрехи според фигурата

 

Комбинацията с пола и пусната свободно върху нея блуза

Особено внимавайте за комбинацията от пола и пусната върху нея широка блуза. С нея със сигурност ще се чувствате удобно, но фигурата ви няма да изглежда хармонична.

Ако предпочитате да носите блузата върху полата, акцентирайте талията с колан. Така ще уравновесите пропорциите.

 

 правилните пропорции на облеклото

 

Много подходяща за правилна комбинация е ризата-боди

С риза-боди, вмъкната в полата и с подчертаване на талията с контрастен по цвят колан, ще постигнете пропорционалност в тоалета.

Бялата риза-боди „Плисе“ е красиво допълнение към светла или тъмна пола. Ретро мотивите, фини плисета, съчетани с вталена черна пола, създават класическа комбинация за всякакви случаи, като делово облекло и като официален тоалет. Съчетайте с широк черен колан или колан в контрастен цвят, например в червено, за по-впечатляващ ефект.

 

 Бяла риза-боди

 

Контрастни цветове на колана и аксесоарите

Създайте хармония в бежово, съчетавайки модела „Бежова блуза“ с бежова пола, подчертавайки талията с кафяв колан. Допълнете с обувки и чанта в кафяво. Коланът в контрастен цвят е необходим за подчертаване на пропорцията между горната и долната аст на тоалета.

 

 бежова блуза с буфан къси ръкави

 

Вталена или права рокля с колан

Лесно ще създадете правилните пропорции, избирайки от магазина на Модна къща Twelve OClock вталена или права рокля, към която да добавите колан.

Роклята „Небесен силует“ е с класическа кройка, с коланче от плата. Допълнете с тъмносин или черен колан.

 

рокля в синьо с колан

 

Много красива е роклята „Ретро точки“, на бели точки на син фон. Тя е допълнена с бял колан, така че имате готов тоалет, в свежи цветове и с правилните пропорции.

 

 Разкроена рокля

 

3/4 и 7/8 ръкави за повече женственост

Сравнете вида си с блуза с дълги ръкави - пуснати и леко запретнати. Вторият вариант е по-привлекателен. По-късите ръкави са на пръв поглед незначителен детайл, но имат голямо значение.

Елегантна със съчетанието на горчичена на цвят материя и черна дантела е роклята „Тъмна горчица“. Тук подчертаването на талията е със съчетаването на двете материи. Горната част е с 3/4 ръкави. Роклята е елегантна и подходяща не само за ежедневието, но и като официален тоалет.

 

рокля с 3/4 ръкави

 

Още един вариант с подчертаване на талията, този път с материя на щампа, е разкроената рокля „Палитра“, със 7/8 ръкави. Горната част е на свежа цветна щампа, а полата е тъмна. Можете допълнително да подчертаете талията с колан. 

 

ежедневна рокличка със 7/8 ръкави

 

Спазването на правилните пропорции ви гарантира привлекателен вид, без скъсяване на фигурата и подчертаване на заоблености. Подберете подходящи колани в контрастен цвят за подчертаване на талията. Ако имате заоблена фигура, пробвайте с тесни коланчета или широки колани в гамата на полата и блузата или роклята.

 


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани