Какво да облечем при интервю за работа

Подберете правилно елементите на облеклото за интервю

Облекло за интервю – това е ключов елемент от впечатлението, което ще направите. По дрехите посрещат, затова изберете правилните дрехи, за да подчертаете своята сериозност и професионализъм.

За да съставите правилен аутфит и да ви изберат като кандидатка, която се отнася сериозно към работата и знае цената на стилното делово облекло, си струва и да си купите нови облекла.

 облеклото за интервю

Две важни правила, които да спазвате на първо място

Важно е олата да не е прекалено къса. Ако все пак изберете къса пола, дължината й не трябва да е над около 2 пръста над коляното.

Другото правило, много важно за цялостното впечатление, е изборът на цветовете. Дрехите не трябва да са в ярки цветове. Заложете на пастелни или на класическите „сериозни“ – черно, бяло, сиво, тъмносиньо.

 какво да облечем за интервю

Задължителен ли е костюмът

Не винаги само костюмът е подходящ за интервюто. Изборът ви на облекло зависи от сферата, в която работи дадената фирма. Той зависи и от стила ви на обличане. Ако предпочитате костюм, той е традиционен избор и няма от какво да се притеснявате, независимо за каква работа кандидатствате.

 подходящи дрехи за успешно интервю

За интервю за работа в офис

За кандидатстване за работа в офис определено е най-подходящо да облечете стилен костюм или да съчетаете семпла пола с елегантно сако. Дрескодът за офиса е вече по-разчупен, така че можете да заложите на оригинално решен модел. Сакото „Тройна катарама“ е черно, със сиви ивици на ръкавите и предницата. Много оригинално е закопчаването с катарами.

  вталено сако

За интервю за работа с практически задачи

Ако кандидатствате за позиция като сервитьорка, камериерка, детегледачка, можете да съчетаете пола и блуза или панталон и блуза. Важното е те да са семпли, а цветовете да не са ярки.

Роклята „Стил в червено“ е вариант на малка рокля, с квадратно деколте, с оригинални малки цепки долу на предницата. Съчетайте роклята с панталон – така тя ще се превърне в туника и цепките няма да направят недобро впечатление.

Елегантна рокля с къс ръкав

Много оригинална е щампата на роклята „Етно“, а високата яка поставя един от акцентите. Цветовете са неярки и много подходящи за тоалет за интервю.

 рокля със 7/8 ръкави

За интервю за творческа позиция

Ако кандидатствате за творческа работа, като позиция включваща рисуване, актьорска работа и т.н., можете да си позволите освежаване с ярки аксесоари – бижута, шал, шапка. И все пак напомняме да не прекалявате с тях. Елегантният модел рокля „Бели панделки“ на Модна къща Twelve O’Clock съчетава в рокля долна част от едноцветен плат с шифонена горница.

рокля в два цвята

Към роклята можете да добавите аксесоари в бяло. Друг ефектен модел е роклята „Eternity”, в бяло, с долна част изпъкваща с оригинална щампа в черно и бежово. Към тази рокля също можете да добавите аксесоари в контрастен цвят.

вталена рокля с къс ръкав

 

Стилно сако към роклята е подходящият избор, ако предпочитате аутфитът ви да е в неутралната гама. Сакото „Романс“ впечатлява с решението на реверите – оформящи заоблено деколте, както и с разкрояването от талията надолу и с дантеления гръб.

 Елегантно и предизвикателно сако

Правилен избор на обувки

Обувките на токчета са задължителни. Но не носете обувки с прекалено високи токове. Ще се чувствате неудобно, а това няма да допринесе за цялостното добро впечатление. Средно високите токове са най-добър избор. Разбира се, съчетайте с подходяща чанта. Добре е и обувките, и чантата да са със семпъл модел.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани