Една 90-годишна жена, която промени модата

Една 90-годишна жена, която промени модата - тема в блога на Twelve O'clock

 

Източник: Internet

Лондонската седмица на модата направи една специална пауза, за да отпразнува рождения ден на една много специална   дама, която през последните 70 години се старае да промени изцяло света. 90-годишната Джоан Бърстийн е жената, която и до днес се смята отговорна за начина, по който целият свят пазарува. Нейният официален магазин е отворен през 70-те години на миналия век и от него тръгват част от най-големите дизайнери, които през последното десетилетие творят за Christian Dior и Christopher Kane). Магазинът на Бърстийн е известен с безпогрешен стил и колекции, които подчертават любовта на женския стил и красотата.

Точно в тази седмица, дамата получи и почетен медал Medaile de la Ville de Paris за цялостен принос към световната мода. Дамата днес е само почитен собственик на магазина си, след като го продава на онлайн търговецът Farfetch. Родена през 1926-та година, Джоан осъзнава, че онова време е било пълно с лишения и почти нищо в гардероба не е изискано. През 1946-та година се жени за бизнесмена Сидни Бърстийн и започва да гради своята модна империя. Тогава все още нямали нужда от дизайнери и само купували красивите дрехи.

Пътят бил доста труден, защото в средата на миналия век се оказва, че модата изобщо не е присъствала в речника на дамите. Години по-късно се оказва, че нейният магазин на улица Мейфеър е един от най-посещаваните. И до днес се смята, че Джоан просто е имала неповторим нюх да открива талантите в правилното време и правилното място. Другата голяма рецепта за свободата и развиването на модата била обвързана с гарантираната свобода за творение и създаването на дрехи, които са достатъчно оригинални, за да не се забравят само след един поглед.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани