Защо трябва да носите слънчеви очила през зимата

Лятото може и да мина, но някои аксесоари остават необходими и през зимата. Един такъв аксесоар може да бъдат тъмните очила, които винаги добавят завършен вид. Дори и да ви липсва слънцето, очилата биха могли да изиграят много важна роля в запазването на зрението ви за по-дълго време. Според някои лекари, през зимните месеци можете да бъдете изложени на по-големи рискове, защото слънцето застава под съвсем различен ъгъл и въпреки, че не виждаме слънчевите, те са способни да ви натоварват повече.
Ултравиолетовите лъчи са способни да причинят различни проблеми със зрението, кожата и редица други.

Защо трябва да носите слънчеви очила през зимата - тема в блога на Twelve O'clock

Източник: Internet

Най-добрият начин за предпазване е носенето на слънчеви очила през цялата година, а не само през лятото, когато денят е по-светъл. Някои кожни лекари дори препоръчват да излизате от дома си със защитен крем на лицето. Ако това представлява сериозна трудност, тогава можете отново да изберете слънчеви очила с по-големи тъмни стъкла, за да ги използвате като щит срещу вредните лъчи. Слънчевите лъчи се отразяват до 85% в снега и да причиняват популярната "снежна слепота". Ултравиолетовата радиация се повишава с 5% на всеки 30 метра изкачване на надморска височина. На 1500 метра вече се облъчвате с около 20% повече.

Защо трябва да носите слънчеви очила през зимата - тема в блога на Twelve O'clock

Източник: Internet

Тъмните очила могат да намалят шанса за сухи очи и намаляването на изкуствените отблясъци. Препоръката на всички очни лекари е да търсите очила със 100% протекция от ултравиолетови лъчи, както и да изберете достатъчно големи стъкла, които да предпазват кожата около очите и да прилепват максимално близо. Можете да изберете по-тъмните очила с черни стъкла за намаляването на светлината, без да афектирате особено контраста. Кафевите стъкла биха помогнали по време на всеки зимен спорт, както и за по-дългите разходки през деня. Жълтите очила са идеални за намаляването на контраста, зимните спортове и карането в зимни условия.

 

Защо трябва да носите слънчеви очила през зимата - тема в блога на Twelve O'clock

Източник: Internet


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани