Историята на любимите кожени панталони

Историята на любимите кожени панталони

Историята на любимите кожени панталони - тема в блога на Twelve O'clock

Източник: Internet

Кожените панталони превръщат стила ви в нещо съвсем различно. Те присъстват в гардероба от години и носят отговорност за създаването на истинските модни икони, както и за някои леки издънки в модата. Не можем да кажем, че всички са имали успех с тях, но гарантираме, че ще останат още дълго време като основен избор в гардероба.

През годините може да сте ги виждали на дупето на Джим Морисън, който за първи път се престраши да ги сложи на участие, а след това ще забележите, че и Боно няма нищо против да провери дали ще успее да спечели публиката с тях. И докато всички си спомнят за златните 60 години от миналия век, кожените панталони могат да се похвалят с много по-сериозна историческа автентичност. Назад във времето са били изобретени и използвани от индианските племена, които са ловували най-добрите животни, за да правят мека кожа, която да се използва за шиене на дрехи. Индианците са вярвали, че ако носят кожени дрехи, носят и силите на животното със себе си. Когато дошли европейците, кожените панталони били веднага вкарани и в другия гардероб и се използвали до началото на 19-ти век. Дивият запад предложил на всички ездачи кожени панталони, които да се носят върху основните, за да предпазват ездача от наранявания по време на езда. През 40-те години достигат дори и холивудското кино.

Историята на любимите кожени панталони - тема в блога на Twelve O'clock

Източник: www.twelveoclock.bg

50-те години също са благосклонни към тях, защото хора като Елвис Пресли са на линия и нямат нищо против да покажат, че са страшно удобни за танцуване. Джеймс Дийн също влиза в групата на кожените фенове. Кожените панталони са нещо като бунтарски символ през 60-те години и няма как да го отричаме. Морисън е и един от хората, който печели тази материя за рок музиката. През 70-те години можете да видите и Иги Поп с такива, както и Марк Болан. Кожените панталони бяха любими и на Sex Pistols, както и на редица други господа от шеметните години. Най-важното е, че кожените дрехи и днес се смятат за форма на бунтарството, въпреки трудностите, които срещаме с разбирането на символичния бунт на Кейт Мос. Не забравяйте, че вашите дрехи могат да носят сериозно послание, особено ако са от кожа!


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани