Няколко съвета за стила от 82-годишна модна икона

Няколко съвета за стила от 82-годишна модна икона - тема в блога на Twelve O'clock

Източник: Internet

Жаклин Де Рибс е част от личностите, които представят нова изложба в музея на изкуствата в Ню Йорк. Жаклин е човек от хайлайфа, който трудно би могъл да се пропусне, а и нейният стил е достатъчно забележим, когато говорим за начин на обличане. Дори на 86 години, тази жена все още може да покаже как изглеждат успешните дизайнери, да бъде мениджър на балетна компания, телевизионен продуцент, както и организатор на много партита. Облича се в произведенията на най-добрите дизайнери, но по-често налага своя личен вкус над всички останали марки. Ето няколко съвета за прелестна визия, когато започнете да изпитвате паниката от редовния проблем "Нямам какво да облека!":

Винаги трябва да завъртате погледите, когато влезете
За една от най-чаканите вечери през 1959 година, когато лордовете и дамите от Уиндсор, са чакали цяла година, Де Рибс не се появява, докато не станало време за десерт. Чакането си заслужавало, защото дамата използвала цели три свои тоалета, които да обедини в един. Нейната основна мисия била да пререже слабите дизайнерски идеи и по-късно да се превърне в звездата на вечерта, както казва самия Оскар де ла Рента.

Няколко съвета за стила от 82-годишна модна икона - тема в блога на Twelve O'clock

Източник: Internet

Използвайте своите влиятелни приятели
Де Рибс е била произведена в модна икона от светилата в модата. Ийвс Сейнт Лорент заявява, че Жаклин е "еднорог", докато Олег Касини я смята за "елегантна до безумие", Трюман Капоте я номинира за един от неговите лебеди. По всичко личи, че тази жена е знаела какво да прави с гардероба си.

Невероятно луда или отвратително строга
... това е личното описание на дамата, когато се говори за стил. Рибс споделя своите закони пред "Vogue" още през 1959 година. Изповедите пред списанието разкриват случаи, в които тя е била в ролята на бял ангел с крила и всички подробности, които ангелът може да притежава, но също така е идвала семпло и облечена, носейки някои от най-добрите и елегантни рокли, някои дори от личната й колекция. За дамата тези два стила са били достатъчно шикозни и елегантни.

Няколко съвета за стила от 82-годишна модна икона - тема в блога на Twelve O'clock

Източник: Internet

Бъди себе си
Няма как да получите признание, ако не се доверявате на себе си. Де Рибс никога не е приемала чуждото мнение, но винаги помни мъдрите думи на Диана Вреланд, която й казала, че една жена трябва да остава най-вярна на себе си. Това мотивирало дамата да преоткрие своя Неферитити стил и да накара всички фотографи да я снимат в анфас - повечето и снимки са точно в тази поза.

Фигурата трябва да е издължена и добре структурирана
... с дискретно количество кожа на показ. Силата на женския силует е огромен и тази дама го знае най-добре. Благодарение на фигурата си, Жаклин е можела да покори всяка една стая, в която влезе. Дългите рокли по тялото били личен специалитет и най-често се комбинирали с един лъскав елемент. Това било напълно достатъчно, за да знае, че ще остави следа, където и да отиде.

Няколко съвета за стила от 82-годишна модна икона - тема в блога на Twelve O'clock

Източник: Internet

Изложбата на Жаклин де Рибс "Изкуството на стила" ще отвори врати на 19 януари и ще ги затвори на 21 февруари.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани