Как да перем вълна и кадифе

Както обещахме продължаваме да ви споделяме полезни съвети, за това, как да перете правилно дрехите си, за да бъдат в най-добрия си вид за по-дълго време. Тъй като сме страна, в която зимата е люта, днес ще обърнем внимание на вълната и кадифето. kadife
Източник: Internet
Най-препоръчваният начин за пране на вълнени дрехи е този на ръка. Сигурни сме, че много от вас нямат необходимото време, в което да се посветят на легена в банята, затова ще разкажем как да перете пухкавите си пуловери и жилетки в пералнята.
Като за начало не забравяйте да настроите машината си на програма за вълна и вместо нормален прах за пране да сипете такъв за вълнени материи. Много е важно да не перете дрехите на високи температури. Забележете, че тук максималната е 30°С.
При вълнените дрехи сушенето е по-специфично. Важно е, когато пералнята приключи, да забравите, че притежавате сушилня и да се отправите право към терасата, където да се постараете да прострете вълнените дрехи в максимално хоризонтално положение. Това е необходимо, тъй като ако провесите дрехите през простора има голяма вероятност да се разтегнат. Гладенето е стандартно - с пара и на съответния режим на ютията, подходящ за тази материя.
wolle_filzwolle
Източник: Internet
Мили момичета, дойде моментът да ви кажем, че някой друг трябва да се погрижи за прането на дрехите ви. Ако притежавате дрехи от кадифе е много важно да знаете, че ако искате да ги носите пак е задължително да ги дадете на химическо чистене. Ако случайно решите да гладите дрехи от кадифе, обърнете внимание какво е - копринено или памучно. Коприненото кадифе се глади само с парна ютия, за да не се накърнят власинките, докато при памучното е важно да бъде обърнато на обратно и ютията да не попада върху лицевата част. Препоръчително е също така да използвате специално пригодена за целта поставка.
kadife
Източник: Internet

Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани