Съвети за дами над 50 - за ефектна и стилна визия в облеклото

Възрастта над 50 е възраст на разцвет и зрял чар у дамите, когато са облечени със стил и с подходящо подбрани елементи на тоалета. Някои дами на тази възраст се притесняват да носят ярки дамски дрехи, както и спортни облекла и обувки. Докато сме съгласни с избягването на ярките цветове, особено в студения сезон, ще ви препоръчаме да не изхвърляте спортните дрехи от гардероба си. Освен този съвет ще ви препоръчаме и начини да акцентирате зрелостта си със стил.

 

 облекло за дами над 50

 

Едно необичайно цветово съчетание – розово и червено

Дори в първия момент да се изненадате, помислете пак. Това е била любимата комбинация на една от най-стилните жени в близкото минало – принцеса Даяна.

Тъмночервено с розово е изискана комбинация. Съчетайте панталона „Бордо“, модел на Модна къща Twelve O’Clock, с розова блуза класически модел. Ще бъдете доволни от хармоничността на съчетанието и ще се чувствате отлично с този тоалет.

 

Втален панталон

 

Спортните обувки са удобство, което си заслужава!

Имате кецове и маратонки? Комбинирайте ги с миди или макси пола. Модно и ефектно е да се смесват официален и спортен стил, разбира се с мярка. Това важи за комбинацията от елегантен тоалет и спортни обувки. Използвайте тази комбинация в ежедневието, струва си! Много красив е контрастът между бели спортни обувки и тъмен тоалет. 

 

Комбинирайте текстури

Комбинацията на различни текстури е впечатляваща. Например съчетайте яке от матова кожа с чанта от лъскава кожа.

Много популярна е комбинацията на дантела с плат. Красива с контрастното си съчетание на цветове и текстури е роклята „Тъмна горчица“, от плат с горчичен цвят и покритие на горната част с черна дантела. Дантелата отдавна е и елемент на ежедневни рокли, така че можете да облечете роклята и в ежедневието, за излизане с приятелки или за обикаляне на магазини.

 

рокля за дами над 50

 

Туниката – тази толкова удобна дреха, със съчетание на различни текстури, ще придаде оригиналност на визията ви. Туниката „Емоция“ е от шифон, с кожена платка и разкрояване под линията на бюста. Комбинирайте я с панталон или пола с класическа кройка. 

 

Разкрояваща се от бюста туника

 

Дълга пола с ботуши

Наближава сезонът на ботушите и това е много подходящо, за да приготвите дълга пола – миди или макси, за носене с ботуши. Съчетаването на дълга пола с ботуши е изпитано и класически женствено елегантно. Прегледайте и предложенията онлайн на поли от вашия магазин за дрехи.

Много подходящо предложение е моделът „Кафяв меланж“ – вталена вълнена пола с висока талия. Съчетайте и с подходящо сако или жакет за ефектен зимен аутфит. 

 

Кафяв меланж“ – вталена вълнена пола с висока талия

 

Допълнете тоалета си с шал

Всеки семпъл тоалет става уникален, когато го допълните с шал. Копринените шалове, завързани по предпочитан от вас начин, ще бъдат достатъчни аксесоари. Пъстрият шал към едноцветна дреха или едноцветният шал към дреха на принт ще заменят и бижутата.

Допълнете с небрежно завързан едноцветен шал плетената черна рокля „Топло“ и ще получите завършен тоалет за зимата. Златистия цип на гърба можете да комбинирате с шал в златисти оттенъци. 

 

Вталена рокля с дълъг ръкав

 

Не прекалявайте с аксесоарите

Това е основно правило за всяка възраст, но важи с особена сила за зрели дами. Едно бижу е достатъчно, а най-добре е да минете и без бижута. Нека самият избор на тоалет е избор на бижу – и по отношение на цвета, и по отношение на дължината, и по отношение на модела.

Семплото е винаги елегантно, а вашата прическа и увереност ще доизградят цялостната ви визия.


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани