Актуални модели поли за 2022

Всяка година дамите със стил следят модните предложения на дамски дрехи, за да са актуални за сезона.

Полата през тази година става топ елемент на дамския гардероб и не случайно модата на дамския костюм се измества към комбинации с пола, а не с панталон, което показва курс към женственост.

 

модни поли за 2022

 

Общ преглед на модните тенденции за поли през тази година

Двете основни посоки на днешния преглед на тенденциите в модата за поли през 2022 г. са:

  • актуалните тенденции, често срещани сред новите продукти на известни модни дизайнери;
  • вече познати стилове, които са получили ново въплъщение в най-новите колекции на световни дизайнери. 

 

Дизайнерите смятат, че най-актуалните стилове на модерните поли за сезон 2022 са: макси пола, поли с трапецовидна кройка, пола тип молив, пола-слънце, пола с плисе, пола със загръщане, поли с обемни флорални апликации, поли с висока талия. 

В новите колекции често се срещат следните варианти: набрани шевове, трапецовидни мини поли, поли с декор с панделка, поли с цип, иполи от тюл и органза, поли с пайети, поли "балон".

 

Какви стилове и елементи дизайнерите сметнаха за остарели и не са включени в колекциите им за 2022 г.?

Това са модели на поли със странични вътрешни джобове, поли с противоположни плисета, плисирани поли, поли с декор под формата на бродерия (с изключение на модели, изработени от прозрачен тюл и мрежа), пола с висока талия с волани, принт от кожа на питон, прозрачни поли тип калъф, поли с ниска талия. 

 

Макси пола

Макси полата визуално удължава фигурата, правейки я по-тънка и по-висока. Но е важно да подчертаете талията, в противен случай съществува голям риск от разваляне на силуета. Макси полите са по-подходящи за високи и слаби дами. 

Дългата шифонена пола на модна къща Twelve O`clock,е подходяща за високи и слаби дами, осигурявайки комфорт и свобода на движението.

макси пола

Поли с трапецовидна кройка 

С такъв модел на пола се скриват закръгленостите в долната част на фигурата. А те обикновено са налице след студения сезон. Акцентът няма да е върху бедрата, а ще подчертае красивите крака. Но всъщност моделът пола с трапецовиден силует е универсален, подходящ за всеки тип фигура.

 

 

пола с трапецовиден силует

 

 

Права пола тип молив 

Това е още една кройка, присъстваща във водещите предложения на дизайнерите.

Правата пола е неизменна част от деловия гардероб, но тя е за всички дами, които искат да подчертаят слабата си фигура по изящен начин. 

 

права пола тип молив

 

Пола тип слънце

Разкроената пола тип слънце с веревна кройка от лека материя осигурява свобода на движенията и ефирност.

 

Разкроена пола тип слънце

 

Може да е къса, по-дълга, а също и с макси дължина – модните предложения са разнообразни. За лятото са много подходящи и свежи принтовете, особено принтове на цветя.

Леката пола с тази кройка, от коприна или шифон, с дължина макси, е чудесен избор като елемент на вечерно облекло. 

 

 

Пола със загръщане

За 2022 година един от центровете на вниманието е полата със загръщане.

Тази пола съчетава удобство и елегантност. Тя не е от стандартните модели и си струва да си купите нова пола със загръщане за този сезон.

За полата със загръщане най-препоръчвана е трапецовидната кройка. Загръшането допълва по интересен начин модела.

 

пола със загръщане

 

Правата пола и полата тип слънце също са интересни решения на дизайнерите. 

 

Тъкани и материали за декорация на полите

Присъства голямо разнообразие в използваните тъкани и материали за модните поли на 2022-ра година. Най-често това са: дантелен плат, плетиво, изкуствена кожа, деним, мрежа, тюл, органза, шифон, плат с пайети, коприна и кадифе.

Използват се различни декорации към полите: кожени колани, метални капси, волани, ципове, връзки, ресни, флорални апликации, дантела.

 

Цветове на модни поли 2022

От принтовете тази година са актуални големите флорални мотиви и окраски, имитиращи кожа на животни. Често се срещат поли с раета и каре, както и комбинация от двата десена. Актуални са също така полите на точки и полите с етно мотиви. 

Основните цветове на полите тази гозина са: розов, пепел от рози, бяло, кафяво, черно, зелено, жълто, бордо.

 

Как да съчетаете полата 

Ако полата е къса, облечете по-дълга блуза или суичър.  За дългата пола подберете къси блузи или запашете блузата в полата.

Карираната пола можете да носите с гуменки, кецове или маратонки. Но изборът ви може да е постигане на по-официален вид – тогава обуйте токчета.

Оригинален вид придава съчетаването на права пола и спортни обувки.

Намерете своята пола с подходяща кройка, материя и акценти, за да сте актуални и да изпъквате, да я носите с удоволствие.

 


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани