Коледа в кутия за обувки

 

Коледа в кутия за обувки - тема в блога на Twelve O'clock

Източник: Internet

 Един празник не е просто дата в календара, не е просто написани обичаи, а е символ на смиреността, завръщането към семейството, почитането му и приемането на доброто. Коледа е чудотворен празник и вярваме, че ако същият беше по-често през годината, всички щяхме да бъдем много по-добри хора.

Няма как да не говорим за него, без да споменаваме и благотворителността - шансът на обикновените хора да бъдат специални за другите. Коледа позволява да се превърнете в покровители, в герои и в носители на надежда - всичко, към което обикновеният човек трябва да се стреми. Светът не е съвършен и все още ставаме свидетели на пълни сиропиталища, срещаме деца, които никога не са имали детство и те осъзнават една много сурова истина, че не са били желани. В техните очи няма да видите онзи дръзки пламък, лицата им отдавна са забравили спомена от последната усмивка.

Коледа в кутия за обувки - тема в блога на Twelve O'clock

Източник: Internet

Те знаят, че няма смисъл от мечтите, познават суровата страна на света, не се доверяват на никого и трудно биха могли да открият положителната страна на живота. Това са децата, които не вярват на възрастните и рядко биха открили смисъл в празниците - те се празнуват от онези, които имат семейства и дом. 25 декември е просто дата, в която хората говорят за човечност и пускат смс-и.
Тази година бихме искали да променим изцяло представата за най-християнския празник и да покажем, че всяко дете има право на детство, на щастие и поне на малко радост в живота. Децата в неравностойно положение не бива да бъдат просто част от статистиката, проблем на бюрокрацията и затруднения за институцията - не, това са нашите деца и отговорността за тяхното отглеждане се пада на всички нас.

Коледа в кутия за обувки - тема в блога на Twelve O'clock

Източник: Internet

Точно по тази причина предлагаме на всеки един да се включи в нашата благотворителна кампания, с която целим да направим повече деца щастливи. Няма да искаме да изпращате смс-и, не желаем да превеждате пари по банкови сметки, а искаме всеки един, който чете тези редове, да се превърне в детски покровител, в приказна фея, която да внесе малко светлина в многобройните самотни детски светове.
Искаме да представим нашата инициатива "Коледа в кутия за обувки". Чрез нея ще се опитаме да направим празника по-красив и изпълнен с надежда. От всеки участник се изисква да намери празна кутия за обувки, която да опакова като подарък и след това да развихри собственото си въображение.

Какво е необходимо за вашата коледна кутия за обувки?

1. Опаковайте кутия от обувки с цветни хартии;
2. Поставете в нещата, с които смятате, че ще зарадвате дете (лакомства, книжки, играчки и други);
3. Добавете нещо от себе си - снимка, бележка с послание или пък картичка;
4. Прикрепете етикетче, за да разберем дали подаръкът е за момче или за момиче;
5. Донесете го в:

- Магазин Twelve O'Clock на бул. "Ломско шосе" 2а, Търговски център "Надежда Маркет", Партер,

- Танцова школата Salsa Ritmo в Студентски град - ул. Йордан Йосифов № 8 Б, ет. 2.

- АС "Вавилон" - ж.к Връбница 2, бл. 632, вх. Д, Партер ( метростанция Бели Дунав)

- НЧ "Г.С. Раковски 1928", с. Драговищица, обл. София


Финалът на кампанията е 15.12.2015 г.

Поставете всичко, което не сте получили, когато сте били деца, сложете онези сладки, които не сте открили или малките подаръци, които винаги сте искали. Това може да е кукла, може да е плюшено мече, може да са пакет с войници, дрешка, пастели, блокчета за рисуване и абсолютно всичко, което би могло да зарадва едно малко дете. След това затворете пакета и ни го донесете, а ние ще дарим 10 лева. Колкото повече донесете, толкова повече ще дарим - няма ограничение на кутиите.

Коледа в кутия за обувки - тема в блога на Twelve O'clock

Източник: Internet

Защо го правим? Ние от Twelve O'Clock, заедно с Dete.bg и Salsaritmo.org, вярваме в добротата и смятаме, че всяко дете трябва да живее безгрижно и щастливо, колкото може по-дълго. Детският свят е най-щастливото и безгрижно място, където мечтите могат да живеят с години, но също така е чуплив, уязвим и лесен за унищожаване. "Душата се лекува като бъдеш с деца." е казал Достоевски и ние вярваме в това, както и вярваме, че децата носят духа на доброто в себе си - носят нашето добро, колкото им дадем. Нека заедно докажем, че детската усмивка е най-ценното, което можем да си подарим за тези празници. Защото светът свършва, когато добрите хора спрат да правят това, което правят!


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани