Сънят е най-добрият помощник на женската красота, но успяваме ли да си го набавим

Сънят е най-добрият помощник на женската красота, но успяваме ли да си го набавим

Замисляли ли сте се защо майките и домакините са най-често в лошо настроение? Причината най-често се крие в съня и времето за почивка и може да се забележи най-лесно при жените, които отскоро са майки. Скорошно изследване на учените от университета Джон Хопкинс е открила, че часовете сън не са от особена важност, колкото самото качество на съня.

Те установили, че човек може да спи не повече от четири часа, но ако бъде оставен да се наспи, той ще може да върши всички задължения и да бъде пълноценен в своите всекидневни задължения. За да докажат своята теория, учените събрали 62-ма души (мъже и жени), които били клинично здрави. Тяхната основна задача била да прекарат три дни в лабораторията на университета, където ще могат да се направят няколко теста. Първата група трябвало да легне, когато й се приспи и щяла да бъде събуждана до 8 пъти през нощта, втората група трябвало да остане до по-късно, но да не бъде събуждане и група, която да спи колкото си иска, без да бъде събуждана.

Първите две групи получили еднакво време за сън. Двете групи трябвало да описват настроението си във въпросник. След кратък анализ станало ясно, че хората, които били събуждани са понижили драстично своето настроение и са изключително негативни. На втората вечер се регистрирал спад от 31%, докато втората група имала само 12% изменения. Учените измерили и мозъчните вълни на пациентите, за да установят, че хората, които били събуждани, са имали и много по-малко време за дълбок сън и възстановява,е което пък довело до много по-ниски нива за изразяване на симпатия, позитивно настроение и желание за контакт.

П-р Патрик Фанан обяснил, че това изследване едва ли прави някаква промяна в научните среди, но пък показва колко точно се променя един човек, когато най-ценното време за почивка бъде прекъснато или нарушено. Ето защо младите майки най-често могат да изпаднат в депресия, след като те трябва да се събуждат минимум няколко пъти в продължение на 2-4 години. И нека не забравяме, че най-добрият източник на красота и свежест е именно съня, следователно ще има дни, в които татковците ще развалят своя сън и ще участват в поделянето на отговорностите, нали?


Стари постове Най-новите постове

Оставете коментар

Моля имайте предвид, че коментарите ви може да подлежат на одобрение, преди да бъдат публикувани